Ga Hirvonen kjøretimer

Med stallkamerat Mikko Hirvonen (23) som passasjer, ga verdensmester Petter Solberg (29) finnen et lynkurs i rallykjøring før sesongåpningen i Monte Carlo.

Tidligere Ford-fører Hirvonen, som er hyret inn i briten Richard Burns' sykefravær, satte seg for første gang bak rattet på en Subaru Impreza i helgen. Men først tok Solberg ham med ut på prøvetur.

- Det var veldig nyttig, men jeg kan ikke si at jeg nøt turen noe spesielt. Uansett hvem som kjører, er det ganske skummelt å sitte i kartlesersetet, sier Mikko Hirvonen.

Etter noen mil i full fart med nordmannen, tok Hirvonen selv over rattet og fikk sin jomfrutur i fjellområdene ved franske Gap. Testkjøringen fant sted i områdene hvor Rally Monte Carlo kjøres midt i januar.

- Petter og jeg snakket om dekk, kjørestil, oppbremsing, differensialer og annet kjøreteknisk. Ved slutten av teststrekken stoppet vi opp, diskuterte litt fram og tilbake, snudde bilen og kjørte en gang til, forteller Hirvonen.

Sjefene i ProDrive, selskapet som drifter Subarus rallysatsing, var mektig imponert over Hirvonens debut. Mot slutten av første testdag satte finnen tider nært opp mot Petter Solbergs.

(NTB)