«Gå inn, gå inn, vær så snill og gå inn»

Slik tenkte Tutta om det hun kaller sitt livs putt.

(Dagbladet.no) Suzann Pettersen (26) spilte strålende i går og hadde en ledelse på hele sju slag ned til engelske Laura Davies.

Likevel nektet hun å ta seieren på forskudd i går.

- Det blir ikke lett. Jeg må gå runden på lav score og spille aggressivt, sa hun.

Og hun fikk helt rett - det ble ingen lett søndagstur.

Lå helt likt

I løpet av de 17 første hullene hadde rutinerte Davies hentet inn forspranget til Tutta, etter å ha slått fem birdies og én eagle.Dermed ble det en høydramatisk sisterunde i Pattaya i Thailand.

Og på det siste hullet viste Tutta fram at hun er iskaldt og utrolig dyktig i disse avgjørende situasjonene. Hun senket ballen på tre slag - og avsluttet turneringen med en eagle.

- Mitt livs beste putt. Jeg tenkte «gå inn, gå inn, vær så snill å gå inn», og så gjorde den det. Det var veldig deilig, for det ville vært meget skuffende å miste seieren, sier hun til LPGA.com.

HOLDT HODET KALDT: Det gikk tyngre for Suzann Pettersen i Thailand i dag, men da det hele skulle avgjøres - på siste hull - var hun iskald. Foto: AFP
HOLDT HODET KALDT: Det gikk tyngre for Suzann Pettersen i Thailand i dag, men da det hele skulle avgjøres - på siste hull - var hun iskald. Foto: AFP Vis mer

Davies avsluttet med en birdie - men brukte altså ett slag for mye.

- Hun helt rå

- Dette er helt sinnssykt. Hun er bare helt rå, sier sportssjef i Norges golfforbund Frode Scheie til Dagbladet.no.

Dagens seier er Pettersens femte LPGA-triumf denne sesongen - og hennes tredje på de fire siste turneringene.

- Akkurat nå presterer hun hele tida og er veldig stabil. Det er vanskelig å vinne den første turneringen, og så er det tøft å gjenta det. Nå har det løsnet skikkelig for Tutta, og akkurat nå er hun verdens beste kvinnelige golfspiller. Og dette er bare starten på en fantastisk karriere, sier Scheie.

Tutta nok en golfthriller. Det er bare tre uker siden hun slo verdenseneren etter omspill.

- Det sier alt om hvor mentalt sterk denne jenta er, det er imponerende. I løpet av noen uker nå har hun altså slått verdenseneren Lorena Ochoa og Laura Davies, som har vært en av de dominerende i mange år, skryter Scheie.

Fire bogeys

«Gå inn, gå inn, vær så snill og gå inn»

Oslo-jenta startet med å gå på par de fire første hullene. Deretter fulgte en bogey - den første av totalt fire. Hun hentet seg inn med en birdie på den sjuende hullet, men på hull ni slo hun en ny bogey.

Da startet det litt bedre i den andre halvdelen av dagens runde.

Hun slo en birdie på det 11. hullet og en ny birdie på det 15. hullet.

Så startet dramatikken.

Suzann endte nemlig med bogey på både hull 16 og 17, og dermed lå hun likt med Davies foran det siste hullet.

- Det var en tøff dag. Laura og Paula (Creamer) tok innpå meg hele tiden. Jeg prøvde å spille mitt eget spill, men så gjorde jeg noen feil, og Laura utnyttet det til å ta meg igjen. Laura er en strålende spiller, og det var en flott duell, sier Suzann.

Men Tutta var kaldest og avsluttet med en eagle, mens Davies måtte nøye seg med birdie. Dermed stiger saldoen på kontoen ytterligere. Før denne turneringen hadde hun spilt inn hele 8,5 millioner kroner i år.

• Her kan du se scoreboardet til Tutta for hele helga - her er hele turneringens leaderboard.

«Gå inn, gå inn, vær så snill og gå inn»
SPENNENDE: Suzann Pettersen og Laura Davies lå helt likt før det siste hullet.
NOK EN SEIER: Tutta har nå vunnet tre av de fire siste LPGA-konkurransene.
RUTINE IKKE NOK: Laura Davies tok igjen Suzann Pettersen, men det hjalp ikke med bare rutine på det siste hullet.