- Ga inntrykk av at han så vidt var i stand til å skrive elleve navn på en lapp

Thorstvedt mener Redknapp skjøt seg selv i foten.

MÅTTE GÅ: Harry Redknapp rullet ned bilvinduet som vanlig for engelsk presse i dag, og fortalte at han gjerne skulle fortsatt som Tottenham-manager. Det fikk han ikke. Foto: SCANPIX/REUTERS/Suzanne Plunkett
MÅTTE GÅ: Harry Redknapp rullet ned bilvinduet som vanlig for engelsk presse i dag, og fortalte at han gjerne skulle fortsatt som Tottenham-manager. Det fikk han ikke. Foto: SCANPIX/REUTERS/Suzanne PlunkettVis mer

(Dagbladet): Nyheten om Tottenhams sparking av Harry Redknapp ble sluppet offisielt midt på natta til i dag, og fire år med den frittalende, joviale manageren var brått over.

Fjerdeplass i Premier League denne sesongen til tross: Styreformann Daniel Levy var åpenbart ikke fornøyd med det han så i horisonten med Redknapp bak roret på Spurs-skuta.

Det overrasket mange. Tidligere Tottenham-proff Erik Thorstvedt så likevel at dette kunne komme.

- Det har jo ulmet litt sånn en stund, det er ikke lenge siden han begynte å snakke høyt om dette med ny kontrakt. Og Daniel Levy er en tøff fyr, altså, det har vært stilt mange spørsmål rundt forholdet de to mellom. Det har vært en slags gjensidig respekt der, men det ble nok et slags kræsj, sier Thorstvedt til Dagbladet.

Skjøt seg selv i foten
Redknapps offentlige hinting om at ett år på hans gjenværende kontrakt ville være forstyrrende for spillerne, har av mange i dag blitt satt i grell kontrast til da Redknapp nylig mente hans offentlige kandidatur til England-jobben ikke ville være det.

- Han har hentet inn Paul Stretford som agent, Wayne Rooneys mann, og det har åpenbart vært mye taktikkeri her. Jeg synes også det er en utrolig rar tanke at det at manageren bare har ett år igjen av kontrakten skal gå utover engasjementet til spillerne. Redknapp skyter seg selv litt i foten med den argumentasjonen, sier Erik Thorstvedt.

TV 2-eksperten påpeker at Redknapp har gjort en superjobb med a-laget resultatmessig, men at han også selv har satt søkelys på sine egne begrensninger.

- Under rettssaken (Redknapp ble frikjent for skatteunndragelser, journ.anm), ga han jo inntrykk av at han omtrent ikke var i stand til å skrive elleve navn på en lapp, engang. Vi har begrenset oversikt over hva han egentlig gjør, ikke sant, han er ikke en som jobber knallhardt med struktur i klubben, han er en ganske gammeldags type som manager, sier Thorstvedt.

- Tottenham har spilt strålende fotball denne sesongen, og var ekstremt uheldige som ikke fikk Champions League med fjerdeplassen. Sånn sett er det en litt trist dag. Men det er andre ting vi ikke ser, totaljobben som gjøres i klubben. Det er ikke sikkert Levy og co. har vært så kjempeimponert over strukturen i klubben ellers, ungdomsarbeidet, den langsiktige planen. Redknapp har aldri virket særlig opptatt av det, i motsetning som en mann som Arsene Wenger, for eksempel, sier han.

Redknapp tror han var ferdig uansett
Harry Redknapp rullet som vanlig ned bilvinduet sitt for engelsk presse i formiddag, og sa blant annet at han tror han ville fått sparken i Tottenham uansett om fjerdeplassen hadde holdt til Champions League.

BLANDEDE FØLELSER: Erik Thorstvedt er imponert over hva Harry Redknapp har fått til i Tottenham, men forstår at det stilles spørsmål ved langsiktigheten med ham som manager.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
BLANDEDE FØLELSER: Erik Thorstvedt er imponert over hva Harry Redknapp har fått til i Tottenham, men forstår at det stilles spørsmål ved langsiktigheten med ham som manager. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

- Jeg tror det. Jeg har kost meg her, men styreformannen ville gå i en annen retning. Det er synd, for jeg tror Tottenham kan kjempe om titler de neste årene, det tror jeg de fortsatt kan gjøre, men jeg skulle gjerne vært en del av det, sier Redknapp til BBC.

David Moyes er blant de heteste kandidatene til å ta over, men Erik Thorstvedt er usikker på hvem han helst vil se i managerstolen.

- Jeg har ikke tenkt så mye på det, men de vil jo ha en som er litt sofistikert, det er liksom imaget. Moyes er en bra fyr, men han står for noe ganske annerledes enn det som har kjennetegnet Tottenham de siste årene. Det er andre forventninger i Tottenham nå enn det han har opplevd i Everton, sier han til Dagbladet.

- Tror du Tottenham kan kjempe på samme nivå neste sesong?

- Det kommer an på hvem som kommer inn, men laget de har er bra. Noen spillere kan kanskje se dette vakuumet som en unnskyldning til å dra, Modric for eksempel, om han ønsker å forlate klubben. Samtidig viste Tottenham fra februar og utover at de kan møte veggen, at de har en del spillere som er avhengig av et slags mentalt overskudd å flyte litt på. Hvis den nye manageren ikke klarer å trykke på de rette knappene, kan det fort dale litt, advarer Erik Thorstvedt.

ODDSFAVORITT: Everton-manager David Moyes leder bookmakernes lister over hvem som vil overta Spurs. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
ODDSFAVORITT: Everton-manager David Moyes leder bookmakernes lister over hvem som vil overta Spurs. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer