Ga juling

John Arne Riises mor - FIFA-agent Berit Riise - nekter å vedta et forelegg hun er idømt på 4000 kroner for legemsfornærmelse.

Berit Riise skal ha kommet i håndgemeng med en mann slik at han havnet på legevakta. Hun varsler motanmeldelse, og gleder seg til rettssaken.

Slik er Berit Riises versjon av det som skjedde mandag 21. februar:

  • To menn fra Riises manns tidligere arbeidsgiver skulle hente kontorrekvisita hjemme hos Riise i Ålesund klokka 17.00: De kom 09.30 da jeg skulle kjøre min seks år gamle datter til utedag på skolen, sier Riise, som ba herrene komme tilbake som avtalt.
  • De sperret utkjørselen for Riise med bilene sine, og flyttet seg ikke til tross for samtaler fram og tilbake med advokat: Etter en time framprovoserte jeg en situasjon da jeg hentet fotoapparatet for å ta bilder av dem, sier Riise.
  • Mennene spratt ut av bilen for å ta fra Riise fotoapparatet. Da gikk Berit Riise til angrep på den ene, og ga ham juling: Da forsvant de, mens de ropte «vi klarte i alle fall å ødelegge skoledagen for datteren din», sier Riise.

Hun ble anmeldt, og for halvannen måned siden kom forelegget fra Sunnmøre Politikammer.

- Det var veldig overraskende. Under avhør fikk jeg full støtte fra politiet, sier Riise.

Som ikke vedtar forelegget: Nei, jeg betaler ikke ei krone og går til motanmeldelse. Det er mitt rykte som står på spill, sier hun.

Sønnen John Arne Riise ringte fra Monaco for å støtte mamma i går:

- Han sa at han skal si til media at mamma har «license to kill», og at de to mannfolka skal være glad for at ikke han var hjemme.

Daglig leder i Trondheims-firmaet de to mennene jobber i, sier dette om saken:

- Vi har hørt at Riise har sterke meninger, men ønsker ikke å forhåndsprosedere. Vi kommer tilbake til saken i et litt annet forum.

<B>I TRØBBEL:</B> Berit Riise.