Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ga klar Ødegaard-beskjed

Martin Ødegaard scoret, men valgte å ikke feire, da Real Sociedad sjokkerte Real Madrid. 21-åringen haltet av thrilleren med skade midtveis i den andre omgangen.

SEIER: Martin Ødegaard sammen med lagkameratene etter seieren mot Real Madrid. Nordmannen ble skadet og ble tatt av banen i den andre omgangen. Foto: NTB Scanpix
SEIER: Martin Ødegaard sammen med lagkameratene etter seieren mot Real Madrid. Nordmannen ble skadet og ble tatt av banen i den andre omgangen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
  • Real Madrid - Real Sociedad 3-4 (0-1)

Det var et stort press på Martin Ødegaard før kveldes kvartfinaleoppgjør i den spanske cupen. Den norske 21-åringen møtte sine lagkamerater i Real Madrid for andre gang som Real Sociedad-spiller.

Ødegaard innrømmet på forhånd at det kom til å bli spesielt.

Men hvor spesielt det skulle bli, hadde han neppe sett for seg. For da han ble byttet ut med en skade etter 64 minutter hadde han scoret et mål og vært med på å ryste Real Madrid.

21-åringen ble også applaudert av banen av hjemmepublikumet, skriver Marca, som mener at det er et klart signal fra supporterne: De vil ha ham tilbake.

Ødegaard selv takket på Instagram etter kampen:

-Dette var en spesiell natt. For et lag dette er. Takk for all støtten, skriver boksåpneren.

Ville ikke feire

Ødegaard sendte en solid påminnelse til alle Real Madrid-fans om hvem han var etter 22 minutter.

Den svenske spissen Isak fyrte av et langskudd som Real Madrid-keeper Alphonse Areola ga en retur på. I returrommet kom Ødegaard stormende, og han bredsiden ballen i mål mellom beina til den franske keeperen.

Svakt av Areola, men det bryr Ødegaard og La Real-spillerne seg fint lite om.

NY UTFORDRING: En ny utfordring i sosiale medier tar av. Martin Ødegaard, Casper Ruud og Johannes Høsflot Klæbo er blant de som klarer den. Vis mer

La Real-spillerne jublet, men hovedpersonen selv valgte å ikke feire målet.

Ødegaard løftene hendene ydmykt over hodet, noe han også advarte om at han kom til å gjøre før det forrige oppgjøret mot Real Madrid.

Etter målet var det Real Madrid som dominerte mye av banespillet i den første omgangen. Marcelo og Valverde hadde hver sin sjanse, mens Sociedad var giftige på overganger.

Rolig: Martin Ødegaard ville ikke juble. Foto: NTB Scanpix
Rolig: Martin Ødegaard ville ikke juble. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Svensk sjokk

Det var ventet et stormløp fra Real Madrids side i den andre omgangen. Den spanske serielederen liker ikke å bli pillet på nesa, spesielt ikke på eget gress.

Men det måtte de fint tåle å bli i den andre omgangens første kvarter.

Svenske Isak rystet de himmelhvite med to raske mål i det 54 og 56. minutt. Det første kom etter en herlig volley, og det andre etter et rapt skudd i nettaket.

Plutselig sto det 0-3. Der og da så det ut som de to skandinaviske stortalentene skulle stjele hovedrollene mot den mektige klubben.

Og det luktet semifinale lang vei for de grønnkledde.

GODT SAMARBEID: Isak Og Ødegaard under oppgjøret mot Real Madrid. Foto: NTB Scanpix
GODT SAMARBEID: Isak Og Ødegaard under oppgjøret mot Real Madrid. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sluttspurt

Martin Ødegaard ble mer anonym i den andre omgangen, og det var tydelig at han var i smerter etter en duell i den første omgangen. Etter 63 minutter gikk han haltende av banen til applaus fra Santiago Bernabéu.

Nordmannen trodde nok at han måtte belage seg på en nervepirrende halvtime på benken, for etter rett etter Isaks to mål reduserte Marcelo for hjemmelaget.

MÅL: Marcelo scoret Real Madrids ene mål. Foto: NTB Scanpix
MÅL: Marcelo scoret Real Madrids ene mål. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Med det stjernegalleriet kan du aldri være trygg, til tross for at Mikel Merino la på til 4-1 etter 69 minutter.

Og Real Madrid er som sagt Real Madrid, og det ble drama til siste slutt. Etter 81 scoret Rodrygo, før Nacho reduserte til 3-4 etter 93 minutter.

Det ble en heftig sluttspurt, men til tross for at laget bodde i bortelagets boks de siste seks minuttene, holdt det ikke for Real Madrid.

Det ble Real Sociedads store kveld. Belønningen er semifinale i den spanske cupen.