Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ga Liverpool Hasselbaink

Chelsea-eier Roman Abramovitsj smilte sitt største milliardærsmil og klemte kona da Jimmy Floyd Hasselbaink feide inn 2- 1 tre minutter før slutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LEEDS (Dagbladet): Nede på banen satt Liverpool-manager Houllier og tenkte «nei, ikke nå igjen». Men det som lå i kortene da Chelseas fagsjef Claudio Ranieri sendte Hasselbaink innpå i andre omgang - det skjedde. Gerard Houlliers nemesis ødela Anfield-dagen igjen. Akkurat slik han gjorde det da han scoret to ganger for Leeds i 1998 - Houlliers første match som alenemanager etter splittelsen med Roy Evans. Og akkurat slik han gjorde det da han ordnet to til med Chelsea i 2001.

I går holdt det med ett. Og i den store sammenhengen var det viktigere enn alle de fire andre til sammen. For med seieren på Anfield fikk Chelski akkurat den starten det nye regimet på Stamford Bridge trengte mer enn noe annet:

Tre poeng i premieren skaper nemlig fest og arbeidsro. Og ikke kritiske spørsmål.

En vakker åpning

- Vi var svake de første 20 minuttene, sier Ranieri.

- Og så scoret vi ett mål og ble gode. Og etter det viste vi karakter og styrke. Slik nye Chelsea skal gjøre.

Og det første målet foran øynene på Roman Abramovitsj var en vakker scoring. Juan Sebastian Versn kom i bestemte målkliv fra sentral posisjon, og feide inn en gress-strøken crossball fra danske Jesper Grønnkjær. Og så ble det bortefeiret foran The Kop av alle steder. Og i Anfields directors box.

Ny strafferegel

The Kop-sida var også stedet for hendelsen som ville blitt kampens store samtaleemne om ikke Jimmy Floyd Hasselbaink hadde hentet sitt beste fram igjen. Da Liverpool fikk straffespark etter et innkast som absolutt burde vært Chelseas. Men én dommerfeil skal ikke følges av en annen, og da Wayne Bridge la ned El-Hadji Diouf inne i feltet, var skuddet fra merket den eneste avgjørelsen.

Og Michael Owen den soleklare skytteren.

Liverpools nr. 10 bommet på straffe i fjorårets seriepremiere. Han gjorde det samme i går. Men sommerens store dommertema her i England - det som forteller at keeperne ikke kan forlate målstreken før skuddet er tatt, og da mener dommerne ikke , absolutt ikke - da blir det nemlig ny straffe dersom eksekutøren misser - ble iverksatt for første gang.

At Michael Owen skjøt utenfor forandret ikke på det faktum at Claudio Cudicini var ute av posisjon.

- En tøff avgjørelse for meg, sier Chelsea-keeperen.

- Michael (Owen) bommet jo på mål. Men jeg visste om regelen, og nå er det bevist at den blir håndhevet. At han scoret i andre forsøk - og det var Michael som hadde presset - var en stor prestasjon.

Fortjent Chelski-seier

Hasselbainks seiersmål var også en stor prestasjon der han ristet av seg Jamie Carragher slik vi andre feier bort innsekter, og måkte ballen i mål. Og sjøl om Houllier mener noe annet, i denne skribentens bok, var det fortjent.

Spill Manager 2004

Din oppgave som manager er å forvalte én milliard kroner på 15 spillere og en trenerassistent. Målet er å sanke flest poeng i hver eneste runde.

For Roman Abramovitsjs Chelski var best denne ettermiddagen på Anfield. Sorry, men sant, monsieur Houllier. Som sier:

- Akkurat nå føler jeg med spillerne. Slik jeg ser det, hadde vi fortjent uavgjort. For vi hadde nok sjanser til å score flere mål. Og spesielt før Chelsea tok ledelsen 1- 0.

MÅÅÅL: Jimmy Floyd Hasselbaink sørget for at Chelseas stjernegalleri fikk en pangstart på sesongen. Her jubler han grenseløst etter å ha banket inn 2- 1. Til høyre lagkamerat Jesper Grønkjær. Liverpools Jamie Carragher skjønner på sin side at slaget er tapt.