Ga lyd fra seg etter skrekkvelt

Fabio Jakobsen fikk ansiktet knust da han ble presset inn i reklameskiltene under et ritt.

STYGT: Under spurten m seieren på første etappe i verdenstourittet Tour de Pologne skjedde dette. Video: Eurosport. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i august at den nederlandske syklisten Fabio Jakobsen (24) dundret inn i reklameskiltene rett før målstreken i «Polen rundt».

Jumbo-Visma-rytteren og landsmannen Dylan Groenewegen (27) presset Jakobsen mot reklameskiltene, slik at 24-åringen veltet ut av løypa og skadet seg stygt.

Jakobsen havnet i kunstig koma med et ødelagt ansikt. Han måtte blant annet sy 130 sting i fjeset.

Nå kommer 24-åringen med en oppdatering på situasjonen via Instagram, hvor han har lagt ut et bilde av stingene han har fjernet.

«Fire uker etter rekonstruksjonen av øvre og nedre kjeve var det på tide at stingene kom ut. Prosessen med å bli frisk går bra. Beinet som er transplantert må vokse seg sterkt og fast de neste fire månedene. Neste operasjon er planlagt i 2021. I løpet av noen uker bør bekkenet mitt være leget og sterkere enn før. Fra da av kan jeg sakte begynne å trene på sykkelen igjen!», skriver Jakobsen.

Han har fortsatt ikke vist ansiktet sitt offentlig etter skrekkvelten. Ifølge lagkamerater skal det ha vært forferdelige scener som utspilte seg i målområdet da det skjedde.

- Situasjonen er tøff for laget. Florian Sénéchal (lagkamerat) holdt det blodige hodet til Fabio etter ulykken. Jeg kan ikke forestille meg hvordan det var. Fabio har mistet alle tennene. Makabert! sa Patrick Lefevere, sjef for Deceuninck-Quickstep-laget, til Sportowe Fakty etter velten.

- Prioritet nummer to er å gjenopprette ansiktet. Heldigvis ble ingen vitale organer rammet, men alle beina i ansiktet ble brukket og han har mistet alle tennene, sa han ifølge belgiske Het Nieuwsblad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer