Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League

Ga Mourinho smekk

Sparken? Nei, på ingen måte. Etter ti dager med tøff kritikk slo Ole Gunnar Solskjær og Manchester United tilbake. 2-1 over José Mourinho og Tottenham fikk taket til å løfte seg på Old Trafford.

TOPPMØTE: Ole Gunnar Solskjær møtte José Mourinho (bak) på sidelinja i kveld. Foto: NTB scanpix
TOPPMØTE: Ole Gunnar Solskjær møtte José Mourinho (bak) på sidelinja i kveld. Foto: NTB scanpix Vis mer
  • Manchester United - Tottenham 2-1

MANCHESTER (Dagbladet): Oppmerksomheten rundt kveldens kamp mellom Manchester United og Tottenham var enorm. Ikke bare har det begynt å smelle rundt ørene til Ole Gunnar Solskjær: Dette var også José Mourinhos retur til Old Trafford - som Tottenham-trener.

Det startet fantastisk for hjemmelaget. Allerede etter seks minutter banket Marcus Rashford United i ledelsen. De røde djevlene fortsatte med underholdende angrepsspill og kunne gått opp til både 2-0 og 3-0. Men seks minutter før pause utliknet Dele Alli til 1-1.

Rette etter hvilen var Rashford på ferde igjen, og økte til 2-1 på straffe. United holdt unna utover i omgangen og 2-1 ble også resultatet.

Kampen var en etterlengtet opptur for Solskjær og United. Ikke bare ble det tre poeng, men laget spilte også delvis meget bra fotball. Og det ble Rashfords store kveld.

Kampen lover godt før Manchester-derbyet mot City lørdag.

2-1: Marcus Rashford var stor for Manchester United. Her sender han laget opp i 2-1 på straffe rett etter pause. Foto: NTB scanpix
2-1: Marcus Rashford var stor for Manchester United. Her sender han laget opp i 2-1 på straffe rett etter pause. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det er trolig den beste kampen vi har spilt på lang tid. Vi dominerte og skulle avgjort i første omgang. Vi er på vårt beste når vi er kvikke på foten, angriper raskt og er aggressive. Gutta fulgte planen, sier Solskjær, som skryter av Rashford.

- Gutten blir bare bedre og bedre. For en kamp. To mål. Og han kunne scoret to mål til.

Rashford var svært fornøyd etter kampen:

- Vi måtte jobbe hardt for å få et resultat. Med tanke på den situasjonen vi er ... vi ønsker disse kampene. Vi vil vise folk at vi kan spille mot topplagene.

- United fortjente å vinne, konkluderer Mourinho.

GOD SPORTSÅND: Ole Gunnar Solskjaer og José Mourinho gir hverandre en klem etter kampen. Foto: NTB scanpix
GOD SPORTSÅND: Ole Gunnar Solskjaer og José Mourinho gir hverandre en klem etter kampen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Solskjær har for alvor begynt å få statistikkene i fleisen etter ett år som United-manager. Før kveldens oppgjør hadde laget vunnet fire av 14 kamper i Premier League. Som fast ansatt manager siden 28. mars, hadde han vunnet seks av 22 kamper. Det er brutal statistikk, men nordmannen har hele tida vært optimistisk.

Budskapet er: Belønningen kommer en eller annen gang der framme.

Mourinho fikk høflig applaus da han kom ut på Old Trafford i kveld. Før oppvarmingen sto han utenfor garderobene og hilste på Manchester United-spillerne. Det kunne virke som en hyggelig gest fra manageren som trente United fra 2016 til 2018. Men naturligvis var det et element av psykisk krigføring inne i bildet.

Mourinho er en slu rev.

I skadefraværet til Anthony Martial startet Solskjær med unggutten Mason Greenwood på topp. Men første scoring må først og fremst krediteres Jesse Lingard og - naturligvis - Marcus Rashford. Lingard kriget som en helt i forkant, før Rashford fikk ballen og banket den inn fra skrått hold innenfor 16-meteren. Tottenham-keeper Paulo Gazzaniga var ikke patent i situasjonen.

Manchester United fortsatte å spille strålende utover i omgangen. Etter to horrible førsteomganger mot Sheffield United og Aston Villa, satte Old Trafford virkelig pris på det de så. Fansen sang Solskjær-sangen, noe som må ha varmet etter ti dager med tøff kritikk.

Dessverre for United uteble mål nummer to i første omgang. I stedet var det Dele Alli som lurte Ashley Young og Fred etter 39 minutter og sørget for utlikning.

1-1 til pause. Og det var nesten så du kunne høre stønnet fra publikum: «The same old United.»

Desto større ble oppturen rett etter pause. Publikum hadde knapt rukket å komme tilbake fra Old Traffords bakre gemakker, før Rashford ble felt av Moussa Sissoko. Straffen virket grei etter å ha sett TV-bildene et par ganger. Rashford tok selv straffen og fintet ut Tottenham-keeper Gazzaniga.

Ennå var det lenge igjen av kampen. Og med en sulten og tørst Mourinho på sidelinja, skal du ta ingenting for gitt. Han vant de tre første kampene med Tottenham og har sørget for vind i seilene.

Men United spilte en sjelden god kamp. Kanskje kan det være starten på oppturen.

Solskjær var tydelig lettet da han ruslet ut av Old Trafford etterpå.

- Det føles selvfølgelig godt, sier han til TV 2.

- Vi har hatt mange kamper denne sesongen som har liknet på denne her. Vi har tatt ledelsen, så har vi sluppet inn et mål og det har blitt uavgjort. I dag klarte vi å snu det til seier og det er veldig viktig for guttene her.

Om baklengsmålet påpeker han:

- Målet er litt ... For det første skal vi stoppe innlegget, Daniel James skal aldri snu ryggen til. Harry Maguire må heade den vekk. Fred og Ashley (Young) kan ikke gjøre det samme de gjorde mot Josh (King). Så vi må lære av feilene, men heldigvis så skapte de ikke så mye annet.

HÅNDTRYKK: José Mourinho takker Harry Maguire for kampen. Det var en midtstopper han selv ønsket seg da han var i Manchester United. Foto: NTB scanpix
HÅNDTRYKK: José Mourinho takker Harry Maguire for kampen. Det var en midtstopper han selv ønsket seg da han var i Manchester United. Foto: NTB scanpix Vis mer

United-spillerne har tre dager å restituere på. Om City-kampen sier Solskjær:

- Formen er ut av vinduet i en slik kamp. Det skal kriges og vi skal gjøre det vi kan. Og så vet vi at vi møter Pep (Guardiola) som kan finne på ganske mye forskjellig. Han har hatt laget sitt en del år nå, og han reagerer på det vi gjør, så vi trenger litt mer tid på å komme inn i den modusen som han. Nå har han vært der lenge, og det er et fantastisk godt lag. Det er artig å stå på andre siden og være trener mot sånne karer.

Artikkelen oppdateres!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media