Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League

Ga Newcastle julesjokk

Manchester United kjørte over Newcastle og vant 4-1. Fikk i tillegg en gavepakke fra Chelsea, som tapte 2-0 for Southampton. Nå er det bare fire poeng opp til fjerdeplassen.

SE, HAN SMILER: Ole Gunnar Solskjær takker Anthony Martial for to mål og en strålende kamp. Foto: NTB scanpix
SE, HAN SMILER: Ole Gunnar Solskjær takker Anthony Martial for to mål og en strålende kamp. Foto: NTB scanpix Vis mer
  • Manchester United - Newcastle 4-1

MANCHESTER (Dagbladet): Dette var kampen Manchester United måtte vinne dersom Ole Gunnar Solskjær skal ha et fnugg av tillit i Fotball-England. 2-0-tapet for bunnlaget Watford søndag før julaften var svært ødeleggende for omdømmet.

Og det startet katastrofalt mot Newcastle også. Matty Longstaff sendte gjestene i ledelsen etter 17 minutter. Men i løpet av de neste 25 minuttene snudde United kampen, da Anthony Martial, Mason Greenwood og Marcus Rashford scoret i tur og orden.

3-1 til pause ble fulgt opp med 4-1 av Martial seks minutter ut i andre omgang. Da var kampen definitivt avgjort.

Flere mål ble det ikke på Old Trafford. Men dette var en solid opptur for Solskjær.

JUBEL: Marcus Rashford (til høyre) feirer 3-1-scoringen med Mason Greenwood. Foto: NTB Scanpix
JUBEL: Marcus Rashford (til høyre) feirer 3-1-scoringen med Mason Greenwood. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi framprovoserte feil hos Newcastle ved å presse dem høyt med intensitet. Dette var en god dag for oss, vi gjorde det komfortabelt, og i andre omgang tenkte begge lagene på kampen som kommer om to dager, sier Solskjær til Amazon.

- Vi støper gruppa sammen og finner vår identitet. Vi må finne identiteten vår, og det er en del av det vi så i dag. Selvfølgelig er det unge gutter, og vi trenger noen rutinerte karer rundt dem, men vi kan ikke vente til neste sesong. Vi bygger laget inn mot neste sesong fordi vi ikke kommer til å vinne ligaen denne sesongen, men vi må tenke på å vinne trofeer denne sesongen, fortsetter han.

Det ble en god kveld for nordmannen på flere måter. For det første har ikke United scoret så mange mål siden åpningskampen mot Chelsea i august. For det andre så Paul Pogba skarp ut da han kom innpå i andre omgang. Og for det tredje fikk Solskjærs det han ønsket seg på forhånd: Backer som i større grad bidro offensivt.

På forhånd tok «alle» det som en selvfølge at Pogba skulle starte kampen. Han kom innpå mot Watford etter langtidsskade og gjorde sine saker bra. Men Solskjær ønsker åpenbart å matche midtbanespilleren forsiktig, og startet med Fred i den dype midtbanerollen.

Stemningen på Old Trafford var elektrisk fra start. Boxing Day kan sammenliknes med 16.-maikampene i Norge. United-fansen var i form. Det samme var - ikke minst - Newcastle-supporterne.

Hjemmelaget hadde ballen mest innledningsvis, men skapte null og niks. I stedet fikk Newcastle to store sjanser etter rundt et kvarter. Den første muligheten blåste Dwight Gayle over tverrliggeren. Den andre satte Matty Longstaff nede i hjørnet og i mål.

Da sto fortvilelsen å lese i Solskjærs øyne. Det var som en forlengelse av marerittet mot Watford. Og Newcastle-fansen strødde salt i såret: «Sacked in the morning», sang de.

Men heldigvis for Solskjær og co. ble kampen snudd fullstendig på hodet.

Utlikningen kom sju minutter seinere. Et angrep som ble rullet opp av Luke Shaw på venstrekanten endte med at Andreas Pereira fikk ballen. Han la den til rette for Anthony Martial, som scoret fra 13-14 meter. Newcastle-keeper Martin Dúbravka var på ballen - og burde tatt den - men United kunne bare takke og bukke.

SKADEFRI: Paul Pogba er å regne med for Manchester United igjen. Foto: NTB scanpix
SKADEFRI: Paul Pogba er å regne med for Manchester United igjen. Foto: NTB scanpix Vis mer

2-1 kom da det gjensto ni minutter av første omgang. Scoringen kom etter en horribel tversoverpasning fra Newcastles Fabian Schär. Mason Greenwood snappet ballen og klinket den i mål.

En perle fra øverste hylle som virkelig løftet Old Trafford.

Neste scoring kom fem minutter seinere. Denne gangen var det den andre backen til United som rullet opp. Aaron Wan-Bissaka fant Marcus Rashford foran mål og han headet inn 3-1.

Solskjær kastet innpå Pogba fra start i andre omgang. Og her gikk det fort i svingene. 4-1 kom seks minutter ut i omgangen, etter nok en horribel Newcastle-feil.

Sean Longstaff skulle spille ballen tilbake til keeper Martin Dúbravka. Pasningene var altfor løs og ble snappet opp av Anthony Martial. Alene med keeper satte han inn 4-1.

Newcastle-manager Steve Bruce, som spilte for Manchester United i en årrekke, var naturligvis oppgitt etter kampen.

- Jeg vet det er jul, men jeg tror ikke Manchester United kunne tro sine egne øyne. Vi gjorde for mange feil.

United kunne økt til både 5-1 og 6-1, men flere scoringer ble det ikke.

Dette var en dag da alt gikk Uniteds vei. Tidligere på dagen tapte Chelsea 2-0 hjemme for Southampton. Opp til fjerdeplassen er det nå bare fire poeng.

Om to dager venter Burnley borte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media