Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ga Real Madrid straffe. Nå hetses kona: - Din tispe

Tøffe dager for dommer Michael Oliver og kona Lucy. Rabiate Juventus-supportere har en høne å plukke med dem.

DOMMERPAR: Michael Oliver og kona Lucy er blitt oppsøkt i sitt hjem på bakgrunn av det som skjedde i kampen mellom Real Madrid og Juventus. Foto: Twitter/ LucyOliver_7
DOMMERPAR: Michael Oliver og kona Lucy er blitt oppsøkt i sitt hjem på bakgrunn av det som skjedde i kampen mellom Real Madrid og Juventus. Foto: Twitter/ LucyOliver_7 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den engelske dommeren Michael Oliver (33) kom i fokus under Champions League-kvartfinalen mellom Real Madrid og Juventus onsdag. Straffesparket til Real Madrid på overtid, og det røde kortet til keeper Gianluigi Buffon, fikk det til å koke over i Juventus-leiren.

Og supporterne er ikke ferdig med saken. Selv Olivers dommerkone – Lucy Oliver (28) – slipper ikke unna. Nå etterforsker politiet trusler mot henne, melder BBC.

- Du må dø. Og du har en skitten ektemann, er blant meldingene på sosiale medier.

Fantastisk opphenting

Real Madrid ledet 3-0 etter første kamp. En fantastisk opphenting av Juventus på Estadio Santiago Bernabéu gjorde at lagene var like langt rett før det så ut til å bli ekstraomganger. Så gikk Lucas Vázquez i bakken - Oliver pekte på straffemerket.

OPPHETEDE FØLELSER: Michael Oliver ble jaget rundt av Juventus-spillerne etter at han hadde gitt Real Madrid straffe. Det førte til rødt kort for keeper Gianluigi Buffon (i sort). Foto: NTB scanpix
OPPHETEDE FØLELSER: Michael Oliver ble jaget rundt av Juventus-spillerne etter at han hadde gitt Real Madrid straffe. Det førte til rødt kort for keeper Gianluigi Buffon (i sort). Foto: NTB scanpix Vis mer

Juventus-spillerne var dypt fortvilet. Med veterankeeperen Buffon i spissen, jaget de Oliver rundt. Og regelen er hellig: Straks du berører dommeren, er det marsjordre.

For Juventus gikk ære, prestisje og haugevis av millioner rett ned i sluket i løpet av sekunder. Og fortsatt er det glohete følelser i sving der nede i Torino.

Lucy Oliver dømmer i den engelske kvinneligaen og på amatørnivå for herrer. BBC viser til Twitter-meldinger hun har mottatt:

- Din dumme tispe. Han er like forferdelig som deg, skriver en.

- Hvor mye har ektemannen din mottatt for å hjelpe Real Madrid til seier og kaste Juventus ut? Gratulerer. En skam, skriver en annen.

BBC melder at ekteparet er blitt oppsøkt av folk som banker på døra deres hjemme. Andre har lagt ut telefonnummeret til Lucy på sosiale medier, slik at hun kan bombarderes med meldinger.

Dette er noe politiet nå ser på.

Beklager ikke

De fleste antok at Buffon ville beklage hendelsen når han hadde fått kampen på avstand. Et flertall av ekspertene heller til at Oliver gjorde rett da han dømte straffe og i kaoset etterpå trakk opp det røde kortet. Men Buffon raser fortsatt. Seinest lørdag sa han dette til det italienske TV-programmet «Le lene»:

- En mer rutinert dommer ville aldri blåst i den situasjonen. I stedet ble dommeren kampens frontfigur. En rutinert dommer ville latt spillet gå, snudd seg rundt og latt lagene gjøre opp i ekstraomgangene.

Buffon fortsatte:

- Jeg er sikker på at Oliver får en stor karriere, men han er for ung til å dømme en slik kamp.

Fjerdedommer

Om den tøffe ordbruken sier Buffon:

- Jeg ville sagt det samme på nytt, kanskje med en litt annen og mer sivilisert språkbruk.

Enden på visa er uansett at Real Madrid møter Bayern München i semifinalen. Liverpool og Roma skal gjøre opp seg imellom. Finalen spilles i Kiev 26. mai.

Michael Oliver var for øvrig fjerdedommer da Huddersfield slo Watford 1-0 i går. Det virket som om han hadde en litt roligere dag på jobb.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!