Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ga russerne real omgang

Gro Hammerseng fosset fram og ga russerne en real omgang med juling i går kveld.

BODØ (Dagbladet):

Norges kaptein angrer ikke et sekund på at hun forlot Norge til fordel for danske Ikast. Det er der hun har hentet selvtilliten. I går sto kapteinen fram. Autoritær, arbeidsom og som Marit Breivik sier det:

-  Gro er kompromissløs.

Landslagssjefen snakker varmt om Norges kaptein etter gårsdagens kamp i Bodø Spektrum. For valget om å gjøre Hammerseng til kaptein var et gullskudd av landslagssjefen.

-  Hun tar ansvar, og er i tillegg veldig skarp på mål. Gro har et tempo som er helt rått, sier Breivik.

-  Ekspress fra Gjøvik

I går kunne ingen stoppe Gjøvik-ekspressen. Mot mål var kaptein Hammerseng skummel. Russlands sisteskanse hadde ikke nubbesjanse på Hammersengs skuddarm. Hele ni baller fant veien til nettmaskene. Den norske kapteinen forteller Dagbladet hvorfor hun tør.

-  Jeg har spilt på meg selvtillit i Danmark. Det er ekstremt høyt nivå der. Det gir meg ekstra selvtillit, sier Ikast-proffen.

-  Mitt ansvar

I mars 2003 forlot hun Gjøvik og Vardal for å bli proff i Danmark. Valget var genialt ifølge henne selv.

Under EM vet Hammerseng at hun må stå fram og samle troppene når Norge går ut i krigen.

-  Det er mitt ansvar. Ute på banen tenker jeg på hva jeg kan gjøre for at laget skal fungere. Jeg ofrer det jeg har, sier Hammerseng.

Breivik berømmer henne for måten hun leder landslaget på. I går slapp de norske jentene Russland inn i kampen. Men Gro Hammerseng og co ville vinne. Det gikk en fanden i Hammerseng. Hun ga klare beskjeder, men vet at hun har mer å gå på.

-  Dette var så spennende. Derfor var det ekstra godt å dra det i land. Vi begynte å stresse og valgte lettvinte løsninger. Vi må bli roligere, sier Hammerseng, og trekker pusten dypt.

Hammerseng vet at Russland kan bli farlig i EM, hvis Norge spiller seg videre.

-  Deilig at vi har slått de to ganger nå. Men i EM blir alt nytt. Vi må bli smartere, sier hun.

Norge har spilt 19 kamper mot Russland siden 1992. Vi har vunnet 16 kamper, en uavgjort og to tap. Det er en imponerende statistikk, men tapet i VM-finalen 2001 sitter nok fortsatt igjen i bakhodet til Marit Breivik.

Gull på tunga

Lagvenninna Katja Nyberg var Norges smarteste i går. Hun koste seg, og spilte samtlige minutter. Og Katja innrømmer at hun og lagvenninnene har gull på tunga.

-  Samtlige 16 har jo lyst på gull. På en god dag slår vi alle, sier Katja Nyberg. 25-åringen sto fram som Norges beste mot russerne.

Nyberg er glad hun ombestemte seg og takket ja til å fortsette under Breiviks vinger:

-  Jeg trives så veldig godt nå. Det er jentene på laget som er årsaken til det. Og når vi i tillegg vinner kampene er jo det bra, sier hun.

I morgen møter de norske jentene Frankrike i Trondheim.

EM-SMIL: Landslagssjef marit Breivik snakker varmt om Norges kaptein, Gro Hammerseng, etter gårsdagens kamp i Bodø Spektrum.- Hun tar ansvarog er kompromissløs, sier Breivik. Dette lover godt for EM.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media