Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ga seg etter RBK-kampen

José «The Special One» Mourinho er ferdig som Chelsea-sjef.

(Dagbladet.no): José Mourinho går av som Chelseas manager. Dette melder Sky News og BBC i 01-tida.

- Chelsea FC og José Mourinho har blitt enige om å gå hver sin vei i dag (torsdag), kunngjør London-klubben på hjemmesida en times tid seinere.

44-åringen anses av mange som den beste treneren i Premier League, og avgangen kommer som et sjokk i fotballverdenen.

- Det er ganske utrolig, egentlig, når man tenker på hva Mourinho har fått til med klubben, sier Steve Curry, en av Storbritannias mest respekterte fotballreportere, til Sky News.

- Han var virkelig spesiell. Han etterlater seg et enormt tomrom, uttaler BBC News\' fotballkommentator Olly Foster om den storkjefta portugiseren, som utnevnte seg selv til «The Special One».

Sendte SMS

Mourinho, som har vært Premier League-lagets manager i 3 1/2 år, skal ifølge BBC News ha sendt SMS-er til sentrale spillere som John Terry, Frank Lampard og Didier Drogba og fortalt at han slutter.

«Lykke til resten av karrieren,» skal være ordlyden i den knappe SMS-en.

Utløsende årsak til at den legendariske manageren og treneren gir seg, skal være Champions League-kampen mot Rosenborg hjemme på tirsdag, som endte 1-1.

Ga seg etter RBK-kampen

Sky News slår bombastisk fast at Mourinho har fått sparken av Chelsea-eier Roman Abramovitsj, en påstand som ikke er bekreftet, men det er på det rene at forholdet mellom de to ikke har vært det beste en stund, og uavgjort mot RBK kan ha vært dråpen som fikk begeret til å renne over for mangemilliardæren.

44-årige Mourinho skal en stund ha vært frustrert over at Abramovitsj har blandet seg inn i spillervalget, spesielt sistnevntes kjøp av Andrej Sjevtsjenko til 30 millioner pund mot hans vilje skal ha irritert ham kraftig.

Suksesshistorie

Mourinhos karriere i Chelsea er nærmest en suksesshistorie fra ende til annen; han kan smykke seg med at han aldri har tapt hjemme på Stamford Bridge i en ligakamp.

Portugiseren Mourinho kom til Stamford Bridge fra Porto sommeren 2004, og allerede i sine to første sesonger ledet han «The Blues» til Premier League-seier.

I forrige sesong tapte Chelsea riktignok tittelen til Manchester United, men tok både FA- og Carling-cup-tittelen, sistnevnte tok de også i 2005.

Champions League-suksessen lot imidlertid vente på seg, og årets mesterligasesong ble innledet med sjokkuavgjorten mot RBK foran et glissent hjemmepublikum tirsdag.

RBK-kampen var tredje kamp uten seier, etter et 2-0-tap mot Aston Villa og 0-0 mot Blackburn i Premier League. Chelsea ligger nå på femteplass på tabellen, to poeng bak Arsenal.

MÅ GÅ: Chelsea-manager José Mourinho går etter 3 1/2 år. Foto: ALEKSANDER NORDAHL
MÅ GÅ: Chelsea-manager José Mourinho går etter 3 1/2 år. Foto: ALEKSANDER NORDAHL Vis mer

Mourinho undertegnet en femårskontrakt i 2005 og avviste i januar spekulasjoner om at han ville forlate Stamford Bridge i sommer, ved å uttale at han ville bli ut kontraktsperioden hvis han fikk «virkelig støtte» fra den Abramovitsj-eide klubben.

«The Special One»

Den 44-årige portugiseren er nesten like mye kjent for sitt selvbilde som for sin managergjerning, og allerede da han ankom Stamford Bridge i juni 2004, uttalte han:

- Vennligst ikke kall meg arrogant, men jeg er en europeisk mester, og jeg mener jeg er en spesiell sådan.

Etter denne selvutmerkelsen har tilnavnet «The Special One» blitt hengende ved Mourinho, som har blitt både en av de best likte og mest mislikte managerne i Premier League.

Dagbladet.no kommer med mer.

Ga seg etter RBK-kampen
DRÅPEN: Miika Koppinen setter inn 0-1-målet forbi keeper Petr Cech under Champions League-kampen på Stamford Bridge tirsdag.
BRYSOM SJEF: Chelsea-eier Roman Abramovitsj har ikke hatt det beste forholdet til Mourinho. Spesielt innkjøpet av Andrej Sjevtsjenko mot Mourinhos vilje skal ha irritert ham kraftig.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling