Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ga seg selv en strafferunde

Olav Lundanes dro til skogs igjen for å finne ut av tabben i orienterings-VM.

SKUFFET I VM: Olav Lundanes skuffet med 14. plass i orienterings-VM tirsdag. Dette bildet er fra EM i Falun tidligere i år.
Foto: SÖREN ANDERSSON / NTB scanpix
SKUFFET I VM: Olav Lundanes skuffet med 14. plass i orienterings-VM tirsdag. Dette bildet er fra EM i Falun tidligere i år. Foto: SÖREN ANDERSSON / NTB scanpix Vis mer

Gullhåpet Olav Lundanes sto og klødde seg i hodet på niende posten og løp seg ut av gullkampen i orienterings-VM.

Etterpå stakk han til skogs for å finne ut av tabben.

Trengte en forklaring
- Jeg trengte en forklaring på hva som hadde skjedd. På den måten kan jeg gjøre meg ferdig med det og se videre mot torsdagens langdistanse, forklarte Lundanes da han kom inn til en tom arena ved Lausanne i Sveits.

24-åringen som med to EM-gull tidligere i sesongen, var en av de store gullfavorittene, gikk som ei klokke fram til niende posten og knivet om bestetid.

Sjokkert da posten ikke var der
- Jeg fikk sjokk da posten ikke var der. Alt stemte helt til jeg skulle se posten dukke opp, sa sunnmøringen etterpå.

- Jeg ble gressende litt rundt og sto og klødde meg i hodet da russiske Valentin Novikov kom å tok meg igjen med to minutter. Da sto jeg 20 meter unna posten...

Dermed var Lundanes ute av medaljekampen der latviske Edgars Bertuks til slutt sikret et overraskende gull.

Ekstrarunde også i fjor
Også etter VM-stafetten i fjor stakk Lundanes til skogs igjen for å finne ut av en liten bom. Den gangen hadde ekstrasvingen ingen betydning for det som ble et sølv. I går ble det hele avgjort på en kostbar feil.

Selv om VM-debutant Magne Dæhli gjorde jobben som landslagssjef Petter Thoresen hadde håpet, kunne Dæhlis sjuendeplass likevel ikke berge dagen for Norge.

Lundanes på 14. og mellomdistanseverdensmester Carl Waaler Kaas på 22. var rett og slett en skuffelse.
Når damene i tillegg ble statister da finske Minna Kauppi tok gullet noen timer tidligere, har Norge mye å rett opp på de to siste distansene - torsdagens langdistanse og stafetten lørdag.

Svakere enn forventet
- Dette er helt klart svakere enn forventet, innrømmer landslagssjef Petter Thoresen.

-  Olav gjør et toppløp om vi ser bort fra en post, Magne gjør så avgjort det vi kunne forvente, mens Carl ikke klarte å få ut et maksløp. Våre tre i dameklassen hadde nok litt for høye skuldre i dag og Heidi Østlid Bagstevold på 17. er ikke bra nok.

Torsdag står Olav Lunanes revansjesugen på startstreken igjen. Langdistanseverdensmesteren fra 2010 vil uansett være en av de store favorittene.

Der trenger Norge en medalje for å redde mesterskapet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media