Ga seier'n til VIF-eier Fredriksen

ULLEVAAL (Dagbladet): For første gang i år fikk VIF-eier John Fredriksen se laget han brukte 21 millioner kroner på i februar. - Det så mørkt ut etter en omgang, men det var gøy at vi snudde det, sa en fornøyd mangemillionær til Dagbladet etter kampen.

På grunn av sjukdom i familien, og hardt arbeidspress, var det første gangen Fredriksen hadde anledning til å bivåne klubben han har valgt å satse titalls av sine mange tank-milloner på.

- Jeg har vært opptatt i utlandet, derfor var dette første kampen for meg, sier Fredriksen.

Den daglige oppfølgingen av Vålerenga har Fredriksen lagt i hendene på sin høyre hånd, Tor Olav Trøim. Det er ytterst sjelden at Fredriksen snakker med pressen, men i går la han ikke skjul på at det var stort for ham å se Vålerenga vinne.

- Vil du si at dette er vel investerte penger for deg?

- Nei, akkurat det vil jeg ikke kommentere direkte. Jeg har jo først og fremst gjort dette for å støtte laget og plassen jeg kommer fra, sier Fredriksen

Glad

VIF-trener Kjetil Rekdal var kjempeglad for at Fredriksen endelig fikk se det laget han har fått tillit av ham til å bygge opp.

- Ja, det var hyggelig at han endelig kom. Og veldig bra at vi kunne gi han en seier. Jeg tror faktisk ikke han har vært her siden vi rykket ned i 2000, sier Rekdal.

- Alle i Vålerenga kan ikke være annet enn evig takknemlig for det Fredriksen har gjort for klubben.

Rekdal trekker også fram et annet poeng med Fredriksens besøk.

- Jeg er sikker på at han er fornøyd med at vi vant. Jeg tror nemlig han følger bra med på tabellen, og misliker sterkt at Røkke og Brynestad har stukket fra ham på tabellen med Lyn og Molde, ler han.

Pedagogen Rekdal

I går viste Rekdal også en ny side av seg sjøl som trener.

  • I pausen bytta han bevisst ut seg sjøl for å høyne moralen hos de andre gutta som fikk sjansen.
  • Da en sur Tobias Grahn ble bytta ut, tok Rekdal umiddelbart tak i svensken og forklarte ham hvorfor han gjorde byttet.

Med andre ord var det pedagogen og psykologen Rekdal som viste seg fram i går. Rekdals opptreden blir rost av gutta på laget.

- Veldig bra at han gjorde det. Det hadde jeg aldri trodd at han skulle gjøre, sier Stian Ohr.

David Hanssen var en av dem som viste seg tilliten verdig.

- Jeg og Arneng snudde jo kampen, så det var et godt bytte av Rekdal det, sier han lett ironisk. Johan Arneng overtok rollen til Rekdal, og var mye bedre enn sjefen sjøl på sentral midtbane.

- Hvem Rekdal bytter ut og inn betyr lite for meg. Det eneste jeg bryr meg om er å spille så mye som mulig, men det var bra gjort av Kjetil å ta ut seg selv, sier Arneng.

<B>JUBEL: Vålerengas Knut Henry Haraldsen strekker armen i været etter 1-1 scoringen.
<B>MER JUBEL: Rekdal og de andre Vålerenga-spillerne kan slippe jubelen etter kampen.
FORNØYD: John Fredriksen så i går Vålerenga for første gang denne sesongen.