Ga streng beskjed

Erling Braut Haaland (22) om Ole Gunnar Solskjær (49): - Han sa til meg: «Du kan ikke engang heade.»

TRENTE HAALAND: Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB
TRENTE HAALAND: Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • West Ham - Manchester City, klokka 17.30 søndag

MANCHESTER (Dagbladet): - For et intervju. Han er så ærlig!

Det var gjennomgangsmelodien i BBC-studioet i England lørdag ettermiddag. Da ble det lenge annonserte Alan Shearer-intervjuet med Erling Braut Haaland vist.

Shearer er tidenes mestscorende spiller i Premier League med 260 mål. Denne uka tok han turen til Etihad Campus i Manchester og intervjuet Citys nye signering.

Det rundt åtte minutter lange innslaget var god reklame for Haaland. Han svarte åpent og energisk på det meste, bortsett fra hva som er målet for sesongen:

- Hvis jeg har noen, så vil jeg holde det for meg selv. Jeg vil ikke si det til noen, sier nordmannen og får støtte av Shearer. Den engelske profilen hadde selv denne filosofien da han herjet for Blackburn og Newcastle på 90- og begynnelsen av 2000-tallet.

Det handler nok om ikke å skape fallhøyde for seg selv.

For Haaland har karrieren så langt vært et eventyr. Men ikke for det: Da han kom til Molde fra Bryne i 2017, fikk han streng beskjed av Ole Gunnar Solskjær.

FIKK BESKJED: Ole Gunnar Solskjær ga Erling Braut Haaland beskjed om at han måtte jobbe med headingene da han var i Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
FIKK BESKJED: Ole Gunnar Solskjær ga Erling Braut Haaland beskjed om at han måtte jobbe med headingene da han var i Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Vis mer

På spørsmål fra Shearer - om han jobber med avslutningene sine også etter trening - svarer han:

- Da jeg kom til Molde under Ole Gunnar, snakket han om headingene mine. Han sa: «Du kan ikke engang heade.» Jeg var enig med ham, så vi gjorde det hver dag.

Haaland fortsetter:

- Det er viktig å gjøre litt hver dag. Det trenger ikke å være 500 skudd. Til slutt handler det om å skyte der keeperen ikke står og treffe mål.

Ingenting kan sammenlikne seg med følelsen han får når han scorer, forteller han. I Borussia Dortmund ble det 86 mål på 89 kamper. Nå er den røde løper rullet ut på den engelske scenen og i Premier League.

PREMIERE: Erling Braut Haaland fikk en grei smak på engelsk fotball mot Liverpool i Community Shield. Manchester City tapte 3-1. Denne helga ruller Premier League. Foto: NTB
PREMIERE: Erling Braut Haaland fikk en grei smak på engelsk fotball mot Liverpool i Community Shield. Manchester City tapte 3-1. Denne helga ruller Premier League. Foto: NTB Vis mer

- Hva betyr det for deg å score? spør Shearer.

- Ja, det er et godt spørsmål. Når jeg scorer, får jeg alltid den spesielle følelsen. Det spiller ingen rolle hvordan målet kommer. Når du scorer mål, er det bare noe på innsida av deg. Jeg har alltid hatt den følelsen.

Og:

- Når du scorer og feirer ditt første mål, tenker du: «Åhhh, det vil jeg gjøre igjen.»

Haaland er lørdag omtalt i engelske aviser her og der før møtet mot West Ham søndag. Han er likevel ikke den dominerende skikkelsen, og dette kan ha noe med trykket som har vært de siste ukene. Nå må Premier League bare komme i gang. Og nordmannen må vise hva han kan stelle i stand på den grandiose scenen.

- Jeg bryr meg ikke om hvor mange mål han scorer, er manager Pep Guardiola sitert i Manchester Evening News.

Utgangspunktet var Dagbladets spørsmål på pressekonferansen fredag om hva han sier til Haaland for at han skal takle presset.

KAMPKLAR: Manager Pep Guardiola snakket på en pressekonferanse i Manchester fredag. Foto: Tore Ulrik Bratland
KAMPKLAR: Manager Pep Guardiola snakket på en pressekonferanse i Manchester fredag. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Vi kommer ikke til å vinne eller tape for Erling. Han må bare være seg selv. Av det jeg har sett så kommer han til å tilpasse seg fort. Sist helg spilte han sine første 90 minutter for første gang på fem måneder, påpeker Guardiola.

Storavisa The Sun forkuserer på at Haaland og Liverpools Darwin Nunez er de store tilvekstene til Premier League denne sesongen.

- De kommer definitivt til å få sine «velkommen til England»-øyeblikk. Det kan være alt fra kultursjokk til omfanget av dekning etter bom på sjanser, sier Birmingham-spiller Troy Deeney.

- Vi kommer ikke til å være overrasket over hvor gode de er. Spørsmålet er bare hvor raskt de tar tempoet.

KORT OG GREIT: Dette klippet viser Haalands velkomsttale til sitt nye lag, Manchester City. Video: Jack Grealish via Instagram Vis mer

Første motstander er West Ham på London Stadium.

- Manchester City har fått en produktiv målscorer, sier manager David Moyes på en pressekonferanse før kampen.

- Han er kanskje den mest lovende unge spissen, ikke bare i dette landet, men i hele verden. Det kommer til å bli interessant.

Men Moyes håper at Haaland ikke vil skinne mot akkurat West Ham:

- Utenlandske spillere pleier ganske ofte å bruke litt tid på å etablere seg. Jeg håper det er tilfellet søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer