- Gå tilbake til Husby, Rodal!

SEVILLA (Dagbladet :på nettet): Wilson Kipketer tror Vebjørn Rodal kan komme tilbake i verdenstoppen - hvis han selv vil. Men da må han bli venner med Kjell Arve Husby først.

For ett år siden var situasjonen motsatt: Vebjørn Rodal tilhørte verdenseliten, mens erkekonkurrenten gjennom mange år, Wilson Kipketer, strevde med å komme tilbake etter malariasykdommen.

Ikke ferdig

I dag holdt Kipketer pressekonferanse i Sevilla, og beskjeden til 800 meter-kollega Rodal var klar:

- Det nytter ikke bare å være godt trent. Man må ha det godt privat også, mente Kipketer.

Han tror ikke Rodal er ferdig som friidrettsutøver.

- Han har hatt problemer med treneren, og etter det har det gått nedover. Vebjørn må begynne på nytt, og jobbe med seg selv, sa Kipketer til Dagbladet :på nettet.

- Gå tilbake

Kipketer mener det beste for Rodal vil være å slutte fred med Kjell Arve Husby.

- Jeg ville rådet Vebjørn til å gå tilbake til sin gamle trener. De kjenner hverandre gjennom mange år, og har hatt suksess. Det vil ta tid med en ny trener, sier Kipketer.

Han mener Rodal og Husby må prøve å komme overens igjen. - Nå blir to personer straffet på en gang. De bør bli ferdige med dette nå, sier han.

Sine egne medaljesjanser omtaler Kikpeter slik:

- Det blir en tøff konkurranse - som et lotteri. Du kan miste skoa, noen kan dytte deg. Dette er et VM hvor alle kjemper om gullmedaljen.

Overlegen

I januar 1998 ble Kipketer alvorlig syk etter at han kom hjem fra ferie i Kenya.

I fjorten dager lå han på sykehus med malaria.

- Jeg var virkelig syk og trodde i tunge stunder at jeg ikke kom til å springe mer. Da jeg begynte å gå og spise igjen, hadde jeg noen av mine aller lykkeligste dager, smiler Kipketer - proppfull av overskudd.

Med god grunn. Det beste han vet er å vinne. Og: mannen har verdensrekorden på 800-meter, han vant alt i fjor og har vunnet fem av seks konkurranser i år. Overraskelsen blir stor hvis han ikke også blir 800-meter-kongen i Sevilla.

DET VAR DEN GANG:Vebjørn Rodal og hans daværende trener Kjell Arve Husby deler gleden og æren for gull på 800 meter i OL i Atlanta i 1996. Høsten 1998 fikk samarbeidet en brå slutt.