FEIRET: Robin van Persie ga Louis van Gaale en high-five etter den praktfulle 1-1-scoringen mot Spania i lagets første kamp. (AP Photo/Manu Fernandez)
FEIRET: Robin van Persie ga Louis van Gaale en high-five etter den praktfulle 1-1-scoringen mot Spania i lagets første kamp. (AP Photo/Manu Fernandez)Vis mer

Ga van Persie nådeløs beskjed i 2012

Så snudde van Gaal.

• Følg Nederland - Costa Rica her!

(Dagbladet): Det første Louis van Gaal gjorde da han overtok Nederland i 2012, var å fortelle superstjernen Robin van Persie at han ikke lenger var førstevalget på topp.

Under den aller første spillersamtalen ga den omstridte treneren klar beskjed om at Klaas Jan Huntelaar ville bli foretrukket i stedet.

- Louis kjente meg ikke. Han var nødt til å bli kjent med meg som person og jeg måtte lære å kjenne ham, har van Persie uttalt.

Leverte i United Etter Nederlands skuffende europamesterskap i 2012, ville van Gaal stake ut en ny kurs for de oransjekledde da han overtok sjefsjobben for Bert van Marwijk.

For van Persies del betydde det noen dager med grubling, ifølge The Guardian.

- Jeg husker kona mi sa: «Det er jo flott. Du har en god trener, men du kommer ikke til å spille ...»

Samtidig tok van Persie fatt på sin første sesong i Manchester United. Alle fotballkjennere husker hvordan det gikk, men i tilfellet noen har glemt det: Spissen banket inn 26 ligamål og var klubbens største suksessfaktor da seriemesterskapet ble sikret.

Inn i varmen igjen En måned etter sjokkbeskjeden var han også tilbake i det nederlanske angrepet.

Og sju måneder etter det igjen utnevnte van Gaal ham også til kaptein.

Det har vært et forhold som bare har blitt bedre og bedre. Det har også blitt spekulert i om van Persie arbeidet i kulissene med å få van Gaal ansatt som ny Manchester United-manager i vår.

Noe van Persie selv har avkreftet.

- Jeg har ikke den funksjonen, men kanskje jeg kan bli sportsdirektør en gang i framtida, har han sagt med glimt i øyet.

Mot Costa Rica i kveld er det derimot ingen tvil om hvilken funksjon han har: van Persie er mannen som først og fremst skal score Nederlands mål.

Så lenge Nederland går videre, bryr han seg imidlertid ikke om hvem som scorer.

- VM handler ikke om Robin van Persie, men om at laget gjør det bra. Jeg trenger ikke være i søkelyset, sier van Persie.