Gå West for en spiller!

Brian West kom inn, og da eksploderte Fredrikstad.• Oppdatert tabell!

(Dagbladet.no): Med Egil Olsen i sjukesenga var Knut Thorbjørn Eggen sjef igjen i Fredrikstad. Men det var visstnok telefonkontakt mellom de to karismatiske trenerne i første omgang. Da Fredrikstad ikke gledet så mange sjeler bortsett fra de som er fast inventar på plankehaugene i østfoldbyen.

- Vi valgte å gå ut i en 4-5-1-formasjon i første omgang. Men vi var bestemt på at vi skulle ha inn Brian West og gå over til 4-4-2 i andre omgang, sier Eggen junior til Canal plus.

Og dette «vi» Eggen snakker om er herrene Eggen og Olsen.

- Forberedt på West

For selv om det sto 1-0 til Fredrikstad til pause, var det noe småtrist over spillet til laget som har imponert mot god motstand i hele vår. Langpasningene ble ikke fulgt opp med gode nok løp rundt duellene, og Tromsø skapte farlige sjanser gjennom kombinasjonen av farta til Karim Essediri og pasningene til Patrice Bernier.

- Vi var forberedt på både Brian West og langpasningene deres, forteller TIL-trener Otto Ulseth i striregn etter kampen.

Langpasningene - ja, det virket Tromsø å ha kontroll på. Men Brian West: Nei. Og hvis de var det, klarte de i hvert fall ikke å gjennomføre planene.

West kom inn og begynte å løpe TIL-forsvaret i filler. Allerede etter tre minutter parkerte han hele Tromsø-laget og skjøt via Benjamin Kibebe og ut til corner.

FULL FEST: Simen Brenne jubler etter å ha scoret. Plankehaugen-supporterne er definitivt med på notene. Foto: Scanpix
FULL FEST: Simen Brenne jubler etter å ha scoret. Plankehaugen-supporterne er definitivt med på notene. Foto: Scanpix Vis mer

Så viste han fram rykket.

Årst-perle

En langpasning, ja Fredrikstad slår mye langt, datt ned på 35 meter. En enkel pasning ble slått igjennom, og selv om West startet med fem meter i handicap vant han duellen og scoret alene med keeper.

2-0 til Fredrikstad sto det imidlertid i kun ett minutt. Det tok ikke mindre tid for Ole Martin Årst å banke et frispark opp i krysset fra rundt 30 meter.

Så var det klart for litt målshow av lokalhelten Simen Brenne. 24-åringen puttet først på 3-1 etter en svak utboksing av Bo Andersen, før han ble nydelig frispilt av Brian West og enkelt kunne sette den berømte spikeren i kista.

- Vi håper å få enda mer dreis på det offensive spillet utover i sesongen. Den var gode enkeltmannsprestasjoner og vi fikk veldig utnyttelse av Brian Wests fart, sier Eggen.

Og det er sant som han sier. Fredrikstad scoret fire mål - og økte årets målpott med 50 prosent - på en middels offensiv dag. Ferdighetene bak det ligger i Brian Wests fart, den lille spissen som har slitt med skader i hele år.

- Gledelig med to mål

I Tromsø-leiren ble tapet tatt med fatning - og glede over det å score to mål på bortebane.

- To mål på bortebane er jo bra! småfleipet Otto Ulseth overfor Canal plus\' reporter.

Før han skyndte seg å legge til at Tromsø ikke kan være fornøyde bare med å score mål. For før kampen hadde Tromsø kun sluppet inn seks mål, nå står de med ti baklengs.

- Vi har ikke vært så gode i forsvar tidligere i år som statistikken sier, men i dag var vi definitivt dårlige bakover, forteller en skuffa Ulseth.

Ole Martin Årst satte inn frisparket på briljant vis, men bedyret at en perlescoring ikke oppveier et tap. Selvsagt ikke.

- Det er en manger trøst og frisparket spiller ingen rolle nå. Vi scorer to mål, det er bra. Men slipper inn fire lettvinte mål. Det er for dårlig, sier frisparkmannen.

DUELLRIKT: Karim Essediri gjorde en god førsteomgang. Her i duell med Simen Brenne.
DEN GÅR I MÅL: Simen Brenne plasserer 3-1-scoringen i det lengste hjørne.