ELSKER NY ROLLE: - Skal jeg stå og instruere de gutta her, ler Gabriel Rasch når procycling.no skal ta bilde. Nordmannen elsker sin nye rolle som sportsdirektør i Team Sky, og hylles av sine underordnede: - Best boss ever. FOTO: Kjetil R. Anda / procycling.no
ELSKER NY ROLLE: - Skal jeg stå og instruere de gutta her, ler Gabriel Rasch når procycling.no skal ta bilde. Nordmannen elsker sin nye rolle som sportsdirektør i Team Sky, og hylles av sine underordnede: - Best boss ever. FOTO: Kjetil R. Anda / procycling.noVis mer

Gabba: - Beste Team Sky noensinne

Derfor er nordmannen viktig for storlaget.

KORTRIJK (procycling.no) Norske Gabriel Rasch spiller en nøkkelrolle for det britiske storlaget i vårklassikerne. 38-åringen som gikk av med pensjon som aktiv syklist i fjor, har i år gått over i rollen som sportsdirektør.

Ringreven styrer mye av taktikken som blant annet skal føre til seier i Flandern rundt og Paris-Roubaix i år.

- Jeg tar helt klart del i den, men det er til syvende og sist guttene som sykler som avgjør, sier "Gabba" til procycling.no på Skys hotell i Kortrijk.

Nordmannen hilser på noen mekanikere i gangene på Messeyne hotell i et regntungt Kortrijk, mens han i kjent stil rusler avslappet avgårde.

Bare dager før brosteinsklassikeren er han klokkeklar på at årets Sky-mannskap er det ingen som har sett maken til.

- Det er det beste klassikerlaget vi har hatt. Vi har vunnet noen løp og flere av guttene har tatt steget opp.

LES OGSÅ: Skadene som snur alt på hodet i Flandern

Ikke noe hokuspokus
Oppskriften er tilsynelatende enkel for seier i Flandern sett med Sky-øyne.

- For oss er det fordel om løpet blir så hardt som mulig. Det er ikke så mye hokuspokus. Vi må beskytte Thomas og spille på at vi er mange som er sterke i finalen.

- Et drømmescenario for oss er at Bradley Wiggins kjører full pinne opp Oude Kwaremount siste gang med Geraint Thomas på hjul som støter mot toppen.

For der kan både ryttere som Luke Rowe, Ian Stannard og Bradley Wiggins gjøre skumle ting, spesielt nå som flere sykler med mer erfaring, noe Gabba sier laget har manglet.

- Dette er et type løp hvor man trenger mye erfaring. Det har vi mye mer av nå enn tidligere.

LES OGSÅ: Wiggins vant - viser storform

Trekker frem Kristoff
Som mange andre før ham påpeker Gabba at Flandern rundt uten Tom Boonen (Etixx QuickStep) og Fabian Cancellara (Trek), er et mer åpent løp.

- Sånn sett er det vanskeligere å legge en taktikk. Men på en annen side har du Katjusja som må ta mer ansvar, sier han om Alexander Krisoffs lag.

Nordmannen er nemlig en av de fremste favorittene til å vinne Flandern rundt, selv om det er mange som melder seg på i den seierskampen.

LES OGSÅ: Kristoff dysser ned Flandern-sjansene

- I tillegg har du ryttere som Niki Terpstra (Etixx QuickStep), Michal Kwiatkowski (Etixx QuickStep), Stijn Devolder (Trek), Sep Vanmarcke (LottoNL Jumbo) og Luca Paolini (Katjusja).

Team Sky sykler etter planen med følgende lag i Flandern rundt:
Bradley Wiggins, Andrew Fenn, Elia Viviani, Christian Knees, Salvatore Puccio, Luke Rowe, Ian Stannard og Geraint Thomas

Du kan følge Flandern rundt live på procycling.no fra klokken 10:00 søndag.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.

VIKTIG: "Gabba" spiller en nøkkelrolle i Skys planlegging av klassikerne. FOTO: Kjetil R. Anda / procycling.no
VIKTIG: "Gabba" spiller en nøkkelrolle i Skys planlegging av klassikerne. FOTO: Kjetil R. Anda / procycling.no Vis mer