Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Gabba» klar for nystartet profflag

- Tror den rollen jeg får der er noe jeg kan vokse på

TIL SVEITISK PROFFLAG: Syklisten Gabriel Rasch (36) skal neste sesong representere et nystartet sveitsisk profflag. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
TIL SVEITISK PROFFLAG: Syklisten Gabriel Rasch (36) skal neste sesong representere et nystartet sveitsisk profflag. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix Vis mer

Syklisten Gabriel Rasch (36) skal neste sesong representere et nystartet sveitsisk profflag.

Raschs kontrakt med FDJ løper ut etter denne sesongen, men holeværingen ønsker å fortsette i proffsirkuset. Dagen før oppstarten av Vuelta a España i Pamplona bekreftet 36-åringen overfor TV 2 at han bytter til nystartet lag fra årsskiftet.

- Jeg skal kjøre for IAM Cycling, som det foreløpig heter. Det er et sveitsisk lag og det blir veldig spennende. Det er et mer internasjonalt lag med halvparten sveitsere og halvparten utlendinger, sier Rasch til TV 2.

Selv om FDJ-rytteren har vært med i internasjonal sykling i en årrekke ønsker han ikke å gi seg med det første. Han ser bare fram til nye utfordringer.

- Jeg kjenner nesten alle i støtteapparatet fra tiden min i Crédit Agricole og Cervélo. Jeg tror den rollen jeg får der er noe jeg kan vokse på. Jeg ser også en framtidig rolle i laget, sier 36-åringen.

Kontrakten med den nye arbeidsgiveren gjelder bare for et år, men Rasch påpeker at han satser på å fortsette som proffsyklist i minst tre sesonger til Han utelukker heller ikke satsing mot OL i Rio de Janeiro og VM samme år, som trolig går i Qatar.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media