VELTET: Gabriel Rasch skadet albuen da han gikk i bakken i Belgia.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
VELTET: Gabriel Rasch skadet albuen da han gikk i bakken i Belgia. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

Gabriel Rasch til sykehus etter velt

Cancellara vant Flandern Rundt.

||| (Dagbladet): Cervelo-rytter Gabriel Rasch måtte bryte sykkelrittet Flandern Rundt etter en velt i formiddag.

Rasch gikk i bakken tidlig i løpet, og ble kjørt til sykehus.

- Det siste fra Cervelo-teamet er at han har fått seg en smell i albuen, og er kjørt til sykehus for en legesjekk. Det medisinske apparatet tror foreløpig ikke det er snakk om noe brudd, forteller TV 2-kommentator Christian Paasche.

Nordmannen har også pådratt seg slagskade på høyre kne og hoften.

Rasch-exiten betydde enda en hjelperytter mindre for Thor Hushovd og Cervelo, som før rittet mistet Heinrich Haussler og Andreas Klier.

Velten med Gabriel Rasch var en av flere massefall under dagens Flandern Rundt, der Kurt Asle Arvesen var den tredje nordmannen som deltok.

Monument-hattrickSveitsiske Fabian Cancellara har i mange år hatt en drøm om å gå til topps i vårklassikeren i Belgia, men måtte vente helt til i ettermiddag før drømmen ble virkelighet.

- Det er lenge siden en sveitser (Heiri Suter i 1923) vant dette rittet. Jeg har prøvd i mange år, men ting har alltid gått galt. Denne gang var jeg veldig opptatt av å unngå feil. Jeg var rolig hele veien, men du vinner ikke uten laget ditt. Og de gjorde en solid jobb. At jeg klarte å vinne — som favoritt — er helt utrolig, sa Cancellara etter målgang.

Saxo Bank-stjernen parkerte Tom Boonen i en brosteinsklatring 15 kilometer før mål, og opparbeidet seg raskt et uinntagelig forsprang. I ensom majestet på oppløpet kunne Cancellara plukke med seg et sveitsik flagg, som han veivet ivrig i det han krysset målstreken.

Ett minutt og 13 sekunder seinere kom hjemmefavoritten Boonen i mål til en ny annenplass bak Cancellara - bare en drøy uke etter at han ble slått av samme mann i GP E3 Harelbeke.

Cancellaras seier, var hans tredje såkalte Monument-triumf i karrieren. Han hadde allerede vunnet to av de fem store klassikerne, Paris-Roubaix i 2006 og Milano-San Remo i 2008. 

Thor Hushovd fikk en brukbar gjennomkjøring. Grimstad-rytteren kom i mål drøyt fem minutter bak Cancellara i den 94. utgaven av Flandern rundt. Nordmannen lå lenge godt med, men en punktering ødela for Hushovd og han ble hektet av mot slutten.

SUVEREN: Fabian Cancellara parkerte Tom Boonen 15 kilometer før mål, og kunne paradere ned oppløpet med sveitsisk flagg i hånda.Foto: SCANPIX/EPA/ERIC LALMAND BELGIUM OUT
SUVEREN: Fabian Cancellara parkerte Tom Boonen 15 kilometer før mål, og kunne paradere ned oppløpet med sveitsisk flagg i hånda.Foto: SCANPIX/EPA/ERIC LALMAND BELGIUM OUT Vis mer