Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gabriel trener med Barcelona - uten å ha føtter

- En gripende historie, sier tidligere Barca-profil. Se den utrolige videoen.

(Dagbladet): 11 år gamle Gabriel bærer på den samme drømmen som de fleste andre brasilianske gutter på samme alder om å gjøre fotballen til et levebrød.

Han har imidlertid en medfødt funksjonshemming som for mange ville gjort det umulig i det hele tatt å kunne bedrive fysisk aktivitet. Men tross to underutviklede føtter, har 11-åringen imponert så mye for skolelaget sitt at selveste Barcelona fattet interesse for historien hans etter et innslag på en lokal TV-kanal.

Derfor inviterte den katalanske storklubben ham til en ukeslang treningssamling i Rio De Janeiro, hvor han imponerte alle med måten han har overvunnet sine medfødte begrensninger, skriver Globo.
 
Legen Maurício Soares, som er en del av Barcelonas idrettsmedisinske apparat, mener Gabriel er et helt unikt tilfelle.

- Han besto alle tester vi gir til unge spillere. Selv om han mangler føtter, har han en fantastisk motorikk. Han skiller seg ut blant sine jevnaldrende, sier Soares til Globo.

GREPET: Tidligere Barcelona-spiller Deco har latt seg gripe av Gabriels historie, og møtte 11-åringen under klubbens treningssamling for unge, håpefulle talenter i Rio De Janeiro. Foto: ANDREW YATES/AFP PHOTO/NTB scanpix
GREPET: Tidligere Barcelona-spiller Deco har latt seg gripe av Gabriels historie, og møtte 11-åringen under klubbens treningssamling for unge, håpefulle talenter i Rio De Janeiro. Foto: ANDREW YATES/AFP PHOTO/NTB scanpix Vis mer

I løpet av drømmeuka i Barcelona-regi, fikk han også møte Fluminese-spilleren Deco med fire år bak seg hos «Blaugrana». Den brasilianskfødte portugiseren lar seg røre av 11-åringens historie.

- Han har en gripende historie. Det at han har klart å overvinne alle utfordringene han har stått overfor, forteller alt om Gabriels evne til å tilpasse seg og om gledene ved å spille fotball, sier Deco.

Øverst i artikkelen kan du se hvordan Gabriel imponerer med sine fotballferdigheter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media