Gabriela Szabo på ny dollarjakt

Rumenske Gabriela Szabo kan bli den første friidrettsutøveren noensinne som klarer å tjene mer enn en million dollar på idrettslige prestasjoner i en og samme sesong.

Allerede har hun sikret seg halvparten av potten i Golden League-stevnene, og i morgen jakter hun på seiersbonusen i Grand Prix-serien.

Den lille, spinkle og blonde rumenske jenta mangler en seier på 3000 meter i Grand Prix-finalen i München lørdag for å passere millionen i innløpte penger i år, men mye avhenger også av hva Maria Mutola gjør på 800 meteren. Før finalen ligger de to helt likt i Grand Prix-sammenheng.

- Nå er jeg mer populær i hjemlandet mitt enn Nadia Comaneci. Det er utrolig mange ungdommer som vil begynne å løpe. De har sett meg på fjernsyn, og det har vært veldig positivt for friidretten, sier Szabo.

Tirsdag delte hun en halv million dollar med dansken Wilson Kipketer. Det var bare de to som klarte å vinne øvelsene sine i alle de sju Golden League-stevnene. Denne gangen er det premiepotten i Grand Prix-serien det

står om.

Bare Haugland

I år er det bare høydehopperen Hanne Haugland som har kvalifisert seg til finalen av de norske deltakerne. Trine Hattestad er ikke med, rett og slett fordi spyd ikke var Grand Prix-øvelse denne sesongen.

Pål Arne Fagernes hadde sjansen til å komme med, men sykdom i stevnet i Berlin på tirsdag gjorde at han ikke klarte å samle nok poeng. Han manglet ett fattig poeng på å få stille i München.

Likevel må Fagernes ha all grunn til å være fornøyd med sesongen. Han har satt norsk rekord to ganger, og han endte på fjerdeplassen i spydfinalen i VM i Sevilla. Det var klart i overkant av hva man kunne vente av Asker-gutten.

(NTB)