Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gærne Ståle sier nei til Wimbledon

LONDON (Dagbladet): Wimbledon-manager Joe Kinnear vil ha Ståle Solbakken i spill for «The Crazy Gang» allerede mandag. Men Ståle er gal nok til å si nei til sin nye sjef. - Jeg trenger to til tre uker på å trene meg opp etter lite balltrening i det siste, sier Solbakken til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ståle Solbakken deltok på sin første Wimbledon-trening i går, og han fikk raskt kastet til seg en rød markeringstrøye. Dette betyr at du er blant spillerne på førstelaget.

Men Ståle vil ikke debutere mot Leicester mandag.

- Kamp allerede på mandag er altfor tidlig for meg. Jeg har bedt om å få spille reservekamp i morgen, og denne kampen ser jeg på som første skritt mot kampformen, sier Ståle.

Han hadde en fryktelig travel formiddag i går. Flyet fra Fornebu var forsinket, og han rakk så vidt å kaste seg i treningstøyet før han løp ut på treningsfeltet med Vinny Jones og de andre tøffingene i Wimbledon.

Løp fra alle

Men lite balltrening til tross, Ståle er i strålende fysisk form. Mot slutten av treninga måtte spillerne løpe runde på runde rundt treningsbanen, og hvem løp fra absolutt alle?

You guessed it- Ståle Solbakken.

- Han er virkelig god. Han kom seint til London i dag, og gjorde det bra. Men så har han jo også spilt svært mange landskamper for Norge, og vi vet hva han står for, sa manager Joe Kinnear etter nordmannens første økt hos sin nye arbeidsgiver.

Ståle Solbakken sjøl synes treninga i Wimbledon var lik den han er vant til fra Norge, og han bryr seg overhodet ikke om at Wimbledon fortsatt husker Øyvind Leonhardsen som sin siste toppspiller.

- Jeg har ikke snakket med Øyvind. Jeg må gjøre mine egne ting i denne klubben, sier Ståle.

Kjent med laget

Ståle Solbakken er kjent med Wimbledons måte å spille fotball på, og tror den kan passe ham utmerket.

- Jeg har sett mange videoopptak av Wimbledon den siste tida, og likhetene med Drillos er mange. Derfor tror jeg at dette skal gå bra.

- Det viktige er at jeg får forberedt meg godt til neste års VM-sesong, sier Ståle.

Han er forespeilet en sentral rolle på Wimbledons midtbane, og kan i løpet av rekordtid bli lagets viktigste spiller.

- Men akkurat nå er jeg mest opptatt av å finne et hus, slik at samboer Anniken og sønnen vår Sondre (6 mnd) kan komme over så raskt som mulig, sier han til Dagbladet.

Så får Wimbledon heller vente et par uker på sin nye stjernespiller. Som også er karakterisert som «årets røverkjøp» i engelske medier.

Hele Norges coronakart