Gåfotball og supermål

Beckham hyllet Sir Alex under stjernemøtet på Old Trafford.

(Dagbladet.no:) Manchester United - Europa XI 4-3. Det var duket for fest på Old Trafford i kveld, da et stort stjernegalleri fra Europas største klubber kom på besøk.

Ikke fordi kampen hadde særlig betydning, men fordi noen av verdens beste spillere var samlet.

I slike kamper blir det sjelden champagnefotball. Til det vil gå-faktoren alltid være for stor og tempoet for lavt. Slik var det også denne gang. Men vi fikk et par skikkelige sjampismål.

Det peneste et fantastisk frispark av Cristiano Ronaldo.

Becks takket fansen

Anledningen for vennskapskampen er at det er 50 år siden Roma-traktaten og 50 år siden United spilte i Europa for første gang. Traktaten, som la grunnlaget for Det europeiske økonomiske fellesskap og atomenergifellesskapet, ble inngått mellom Belgia, Nederland, Luxembourg, Frankrike, Italia og Vest-Tyskland.

Marcello Lippi hadde ansvaret for det sammensatte laget fra europeiske storklubber. Han plukket blant annet ut Henrik Larsson, som var tilbake på Old Trafford bare dager etter at han forlot England til fordel for Helsingborg. Svensken var kaptein i gjensynet med banen han var leiesoldat på i ti uker.

David Beckham skulle egentlig spilt for Europa XI, men måtte melde forfall på grunn av skade. Hvis han kunne spilt hadde det vært hans første opptreden mot United siden overgangen til Real Madrid i 2003.

KANONSKUDD: Cristiano Ronaldo scoret på et fantastisk frispark i stjernekampen på Old Trafford. Foto: EPA
KANONSKUDD: Cristiano Ronaldo scoret på et fantastisk frispark i stjernekampen på Old Trafford. Foto: EPA Vis mer

Beckham så kampen fra tribunen sammen med popkona Victoria - og i pausen gikk han ned på gresset for å motta supporternes hyllest.

- Tida jeg hadde her var den beste i min fotballkarriere. Jeg har ventet i fire år på å komme tilbake å si takk for alt jeg fikk oppleve og alt dere ga meg, sa Becks til publikum.

Da har forlot klubben var det med et dårlig forhold til manager Sir Alex Ferguson i kofferten. Tirsdag kveld sa Becks dette:

- Alle her vet at dere har den beste manageren i verden.

Flere andre stjerner meldte også forfall til kampen, deriblant Ronaldinho, Iker Casillas, Paolo Maldini, Juninho og Ronaldo.

Vålerengas Ronny Johnsen skulle egentlig også spilt veldighetskampen, men han ble hjemme i Norge for å behandle småproblemer i ryggen i stedet. Dermed ble det ikke noe gjensyn med Old Trafford på ham.

Zlatan bommet på straffe

Wayne Rooney sendte rødtrøyene tidlig i ledelsen, og Wes Brown doblet bare noen minutter seinere, etter en corner.

Gåfotball og supermål

Florent Malouda reduserte for Europa-laget, da han traff perfekt med venstrefoten fra 25 meter.

Enda mer perfekt var frisparkscoringen til Cristiano Ronaldo fra 30 meter.

Han ladet høyreslegga og ballen suste forbi muren på innsiden, skrudde utover og endte i nettmaskene. Og da feiret portugiseren slik Eric Cantona ofte gjorde i glansdagene i United-drakta.

Han hevet haka litt, og nikket så vidt på hodet et par ganger.

Zlatan Ibrahimovic burde redusert for Lippis menn kort tid etter, da han ble felt og fikk straffe. Men han satte ellevemeteren hardt i tverrliggeren.

I stedet scoret United nok en gang. Rooney avsluttet et flott Ji-Sung Park-innlegg i mål til 4-1.

Cole i United-drakt

Etter pause ikledde Andy Cole seg igjen i United-drakta. Han gjorde en gjesteopptreden for Manchester-klubben tirsdag kveld, men klarte ikke gjøre seg særlig bemerket.

El-Hadji Diouf - som var blant dem som ble hentet inn da mange stjerner trakk seg - reduserte enkelt på en heading i starten av 2. omgang.

Lagene skapte noen sjanser hver seg den neste halvtimen, men ikke veldig mye. Og sjansene kom ofte fordi viljen til å løpe hjem ikke var den største.

Diouf scoret på en straffe rett før slutt, da han chippet ballen i mål fra krittmerket etter at keeper ble sendt i feil hjørne.

Det var nok ikke mange som slet med høy puls på matta i kveld. Og passer nok Sir Alex Ferguson bra. United kjemper fortsatt om tre trofeer, og storkampene kommer på rad og rekke for de røde djevlene framover.

TO ROONEY-MÅL: Wayne Rooney scoret to mål før han ga seg etter 45 minutter.
SVENSKE SPISSER: Europa-laget startet kampen med Henke Larsson og Zlatan Ibrahimovic på topp.
TOK MED KONA PÅ KAMP: David Beckham er skadet og kunne ikke spille, men han så kampen med Victoria fra tribunen.
TAKKET FANSEN: David Beckham gikk ned på banen i pausen for å takke United-supporterne for åra han hadde på Old Trafford.
PÅ TROFÉJAKT: Ole Gunnar Solskjær hevet Champions League-trofeet før kampen. I mai løfter han kanskje et nytt.