Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gail (69) tok sin første seier etter 35 strake tap. Det skaper reaksjoner: - Det er flaut

Møter kjent tennistalent i neste runde.

TØFF KAMP: 69 år gamle Gail Falkenberg møter Taylor Townsend (t.h.) i neste runde etter sin første seier siden 1998. Foto: Kevork Djansezian / Getty Images / NTB Scanpic og privat
TØFF KAMP: 69 år gamle Gail Falkenberg møter Taylor Townsend (t.h.) i neste runde etter sin første seier siden 1998. Foto: Kevork Djansezian / Getty Images / NTB Scanpic og privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 69 år gamle Gail Falkenberg tok en etterlengtet seier på tennisbanen da 22 år gamle Rosalynn Small ble slått 6-0, 6-1 i går.

Det var Falkenbergs første seier siden 1998(!), skriver The Telegraph. Seieren kom i en kvalifiseringskamp i en profesjonell ITF-turnering.

Falkenberg gjorde comeback i tennissirkuset som 64-åring i 2011, og hadde ikke akkurat noen fin statistikk å vise til. Etter en seier 16. mai 1998, bokførte hun 35 tap på 35 kamper, og hun hadde i denne perioden ikke vunnet et eneste set før gårsdagens to strake som ga seier.

Svak motstand Ifølge IFTs hjemmeside finnes det ikke noe data på Falkenbergs kamper før 1986. Hun tok blant annet en pause mellom 1988 og 1994, før hun spilte fram til 1999. Som 52-åringen la hun foreløpig opp før hun gjorde comeback i 2011.

Det skal nevnes at motstander Rosalynn Small hadde tapt 25 av 25 kamper, og var tydeligvis en perfekt motstander for Gail Falkenberg. Du kan se en liten video av kampen i artikkelen her.

Det som er spesielt er at 69-åringen nå virkelig får prøvd seg i neste runde i IFT-turneringen, som avholdes i Pelham, Alabama. På motsatt side av nettet venter nemlig 19 år gamle Taylor Townsend, som var ranket så høyt som nummer 94 i verden for et snaut år siden.

Townsend har tidligere deltatt i Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open.

- Flaut Det er ikke alle som syns det er like positivt at en 69 år gammel dame går videre i en slik turnering. En bruker ved navn Roy Coopersmith la ut videoen av duellen på nettet, og reaksjonene lot ikke vente på seg.

- Herregud. Det er flaut. Er det lov i herretennis? spør en bruker, som skal være den tidligere tennisspilleren Kathleen Horvath.

Det er mange som mener det er pinlig for sporten at spillere som aldri burde vært i en profesjonell tennisturnering, likevel får muligheten til å kvalifisere seg.

Taylor Townsend har allerede vunnet fire ITF-titler, og det blir ganske sikkert en bråstopp for Gail Falkenbergs turneringseventyr denne gangen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart