Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gal nok for Wimbledon

ÅRÅSEN (Dagbladet): Du er muligens litt gal når du avslår et tosifret antall profftilbud. Mistanken stiger når du gjør det til fordel for Lillestrøm. Ståle Solbakken (29) har gjort begge deler - og har dermed en betryggende porsjon galskap å vise til i møtet med nye venner i Wimbledon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De gamle i Lillestrøm gjorde sitt ytterste for å gjøre overgangen så myk som mulig da Solbakken var innom treninga for siste gang. Mandag reiser han over til London.

Både fleipen og pekefingrene satt løst, og Mamadou Diallo krydret seansen med et par av sine første norske gloser - drøy kost selv på Selhurst Park.

Sportslig sett er Solbakken mer enn kvalifisert for Wimbledon. Men det er andre forhold som har gjort ham bortimot utilnærmelig blant proffklubbene. Ståle selv tipper han har avslått så mange som 15 tilbud av varierende seriøsitet.

- Noen har jeg drept allerede i fødselen. Jeg har blant annet konsekvent sagt nei til engelske klubber under Premier League-nivå, sier Ståle.

Den viktigste grunnen er av Dagbladet døpt Drillos.

- Landslaget har vært en kjempegulrot. Det har vært et overordnet mål å bli etablert i landslagstroppen, og ifølge Drillo er det bedre å spille i Norge, enn å ikke gjøre det i utlandet, sier Ståle.

Perfekt regi

Håpet har så vært at det skulle dukke opp et godt profftilbud i forlengelsen av en ganske stabil tilværelse på landslaget.

I dag kan vi fastslå at regien har vært perfekt.

- Men hovedpoenget er vel at jeg aldri har følt jeg har fått noe pangtilbud jeg bare kunne slå til på, presiserer Ståle.

Men det luktet definitivt krutt da proffagent Erik Solér kom hjem fra London med en klar oppfordring til Solbakken om å lytte til hva direktør Sam Hammam og trener Joe Kinnear i Wimbledon hadde på hjertet.

Ståle fikk et meget solid inntrykk av de to herrene. Begge viste en oppriktig interesse i å forvalte nordmannens kvaliteter på best mulig måte. Ståle ble overbevist.

- I høst hadde jeg for første gang i karrieren problemer med å motivere meg til trening. Følte jeg stanget i taket, og trengte et puff i baken. Det virket motiverende å komme til en klubb der ingen kjente meg, og hvor jeg kunne bygge meg opp i et nytt hierarki, forklarer Ståle.

- Og få litt bedre betalt, kanskje?

- Jeg er kjempefornøyd med den økonomiske biten, men det er sikkert nordmenn i England som tjener det dobbelte av min inntekt.

Så seint som i fjor var Solbakken særdeles billig arbeidskraft for Lillestrøm, med en årsinntekt på rundt 400000 kroner.

Etter det Dagbladet erfarer, tjente han fem ganger så mye inneværende sesong - rundt to millioner.

God i jula

De siste ukene har han forberedt seg maksimalt på overgangen. Ståle har trent mye styrke og kondisjon, og svært lite med ball. Han reiser til London et godt stykke unna vanlig kampform - og tror selv det er uaktuelt med A-lagsdebut i de to neste kampene, mot Leicester og Manchester United.

- Jeg skal være i Wimbledon i tre og et halvt år. Da er ikke de tre første ukene avgjørende. Jeg satser på å være i form i jula, sier Ståle.

  • Norge er faktisk tom for Wimbledon-drakter i øyeblikket. Den avbildede ble lånt ut av Wimbledon Football Club Supporters Club of Norway.

Telefon: 33 04 30 10

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!