- Galatasaray har lagt inn et bud på meg

Annan krysser fingrene for at RBK selger.

PÅ VEI TIL TYRKIA: Galatasaray har fått en elendig sesongstart i Tyrkia med to tap på to kamper. Ifølge Anthony Annan har klubben nå lagt inn et konkret bud på ham. 
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
PÅ VEI TIL TYRKIA: Galatasaray har fått en elendig sesongstart i Tyrkia med to tap på to kamper. Ifølge Anthony Annan har klubben nå lagt inn et konkret bud på ham. Foto: Tor Erik Schrøder / ScanpixVis mer

||| KRISTIANSAND (Dagbladet): Anthony Annan (24) og Christian Bolanós (26) var nok en gang enerne på sine lag. I dag forsvinner trolig begge fra norsk tippeliga.

- Det har kommet et bud fra Galatasaray, og agenten min er nå i dialog med ledelsen i Rosenborg. Jeg har ikke hørt fra noen av dem enda, men håper at overgangen går i orden, sier Anthony Annan til Dagbladet.

Han har lenge ytret ønske om et klubbskifte, og selv om England og Premier League er drømmen, anser han tyrkiske Galatasaray som en stor og god europeisk klubb.

- Ja, får jeg sjansen der, blir jeg kjempeglad, sier Annan.

Vil vekk fra Start
Sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, hadde ingen kommentar til Annan-spekulasjonene i går.

- Vinduet stenger i morgen. Vi får se hva som skjer i løpet av dagen, sier han.

Christian Bolanós har, i likhet med Annan, ytret ønske om nye utfordringer som fotballspiller i lengre tid, og administrerende direktør i Start, Sveinung Hovstad, bekreftet overfor Dagbladet i går kveld at klubben skal ta stilling til et konkret bud fra F.C. København, etter at både Rosenborg og Vålerenga trolig har meldt seg ut av kampen om costaricaneren.

— Bolanós er fortsatt Start-spiller. Det er det jeg kan si til deg nå, sa Hovstad etter gårsdagens 2—3-tap hjemme mot Rosenborg.

— Kan du si noe om størrelsen på budet fra F.C. København?

— Nei, det ønsker jeg ikke. Vi har fått et bud som vi skal drøfte i styret. Kanskje blir han solgt før overgangsvinduet lukket, kanskje ikke, sa Hovstad.

Ville ha Bolanós
Rosenborg-trener Nils Arne Eggen er skuffet over at Bolanós ikke ble klar for trønderne før playoffkampene i Champions League mot nettopp F.C. København.

PÅ VEI TIL DANMARK: FC København er i ferd med å snappe Cristian Bolanos foran nesa på Rosenborg. 
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
PÅ VEI TIL DANMARK: FC København er i ferd med å snappe Cristian Bolanos foran nesa på Rosenborg. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer

— Du ser jo i kveld hvor god han er, og det er klart at han skulle spilt for oss, sier Eggen, og sender Ståle Solbakken et lite stikk.

— Han jakter de samme spillerne som oss, og nå har han jo fått litt penger å kjøpe for også, sier han.

En heldig seier
Med to mål av Rade Prica, og ett av Markus Henriksen, kapret Rosenborg alle tre poengene på Sør Arena. En heldig seier, medgir Eggen.

— Jo da, vi er litt heldige som får med oss alle poengene, men vi har et lag som nekter å tape, og det er jeg stolt av. Samtidig begynner det å gå litt på stumpene, og vi trenger forsterkninger, særlig med tanke på Europaligaen, sier Eggen.

Start-trener — og eks. Rosenborg-trener — Knut Tørum, oppsummerte kampen slik:

— Vi er med på å skape en spennende fotballkamp, en kamp vi burde vunnet, men Rosenborg slipper for lett til etter 2-1, og vi blir staffet hardt.

SUR PÅ STÅLE: RBK-trener Nils Arne Eggen. 
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
SUR PÅ STÅLE: RBK-trener Nils Arne Eggen. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer