GOD STEMNING: Stemningen sto i taket på Wembley da Andros Townsend og England slo Montenegro 4-1 fredag. Mot Polen i morgen kommer engelskmennene til å få det tøffere med å vinne tribunekampen. Foto: AP / Bogdan Maran / NTB Scanpix
GOD STEMNING: Stemningen sto i taket på Wembley da Andros Townsend og England slo Montenegro 4-1 fredag. Mot Polen i morgen kommer engelskmennene til å få det tøffere med å vinne tribunekampen. Foto: AP / Bogdan Maran / NTB ScanpixVis mer

- Galskap å gi Polen 18 000 billetter til Wembley

I Englands skjebnekamp.

(Dagbladet): I morgen tar England imot Polen på Wembley. Seier betyr at Roy Hodgsons menn får spille VM i Brasil til sommeren. Uavgjort eller tap vil etter all sannsynlighet bety playoff på verdensmestrene fra 1966.

Spenningen er med andre ord stor på balløya for morgendagens skjebnekamp. Og sånn sett kommer det kanskje som en overraskelse at Det engelske fotballforbundet (FA) har valgt å gi Polen 18 000 billetter til morgendagens match.

Det er dobbelt så mange seter som Englands motstandere på Wembley pleier å få, og hele 20 prosent av kapasiteten på nasjonalarenaen.

- Galskap Talksport-ekspert og tidligere Tottenham- og Manchester United-spiller Alan Brazil er en av mange som har kritisert avgjørelsen. Skotten omtalte den som «galskap» i et radioshow mandag morgen. Han kan ikke skjønne hvorfor FA vil åpne opp for så mange motstanderfans i klubbens egen storstue i en avgjørende VM-kvalikmatch.

Scott Field, FAs kommunikasjonssjef, forsvarer imidlertid avgjørelsen. Han sier at det ikke handler om å være snill mot polakkene, men at det er sikkerhetshensyn som er avgjørende.

- Dette gir ikke motstanderen vår en fordel. Mange av beslutningene vi tar er basert på sikkerhetshensyn, og fra vårt perspektiv var det helt avgjørende at vi sørget for at vi hadde stor nok kapasitet til å huse den store mengden med polske fans som ønsker å se kampen, sier han til Talksport.

Voldsom interesse Field sier at interessen fra polske fans har vært voldsom helt fra starten av, og at FA ble nødt til å utvide bortetribunen slik at ikke Polen-fansen isteden kjøpte billetter på hjemmetribunen.

- Det var noe vi måtte forsikre oss om at ikke skjedde, sier han.

- Det vil fortsatt være 70 000 England-fans på Wembley. Roy (Hodgson) kjenner godt til vår tankegang rundt billettsalget før kampen, og jeg tror dette vil gjøre stemningen enda bedre, sier Field.