-Galskap å ikke prøve

Bytter ut seg selv med proffkusk.

REKKER TUNGE. Bjørn Duestad viste alle skeptikere hva Duen's Photo er god for i fjor. Nå vil han vise det igjen med proffkusk bak. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
REKKER TUNGE. Bjørn Duestad viste alle skeptikere hva Duen's Photo er god for i fjor. Nå vil han vise det igjen med proffkusk bak. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

Klikk her og grip sjansen til å vinne jokerpotten på 35 millioner!

-Jeg har absolutt ikke hatt dette løpet i planene, som noen hevder. Men så fungerer han så fint i trening, at det vil jo være galskap å ikke prøve, når han har et så fint grunnlagsløp og med 100.000 kroner i første premie, sier Bjørn Duestad.

Han trener og har ansvaret for Duen's Photo.
Onsdag starter hesten i det prestisjetunge løpet Widdings Minneløp i V75-avslutningen på Bjerke.

Favoritten i det siste V75-løpet på Bjerke onsdag rager et hode over de andre.

-Ja, han er høy. Det har han etter mora.  Og kapasitet til å vinne er der så avgjort. Jeg tror det går bra, om han ikke tuller seg vekk i galopp. Han er litt var og kan bli forstyrret, om han får hester på begge sider av seg. Men unngår han uhell, så tror jeg han skal være med i toppen på streken, sier Bjørn Duestad.

Sliter med magen

-Han er høy. Men jeg skulle gjerne sett at han veide 20-30 kilo mer enn det han gjør. Han sliter litt med magen, og jeg må gjøre det jeg kan for at han ikke skal bli matlei.
Jeg håper han har lagt på seg før det nærmer seg derby.
Men det er ikke noe stort problem. Han går til mål, som det heter, sier Duestad.

Kusken ser video

Bjørn Duestad har kjørt Duen's Photo i alle løp så langt. Men denne gang setter han toppkkusk Lars anvar Kolle i sulkyen.
-Det skal bli ekstra spennende å se løpet, i stedet for å kjøre selv. Kolle lever av å kjøre travløp. Jeg har ikke kjørt løp siden desember i fjor. Og det er voltestart denne gang. Det skulle bare mangle at ikke Kolle kan ta seg av dette bedre enn jeg selv kan. Noe annet ville vært en skandale, smiler Duestad.
-Kolle ringte meg og fortalte at han har studert løpene til Duen's Photo på video. Han mener han har kontroll på lunene til hesten.
Det er forøvrig bare noe tull at hesten er usikker med voltestart.
Den ene gangen han feilet, ble han påkjørt og ble redd. Den andre gangen feilet han inn i den første svingen. Selve starten gikk bra, forteller Bjørn Duestad.

-Helt strøken

Duen's Photo brøt utover et par spor mot slutten i det siste løpet hesten travet på Forus 11. desember i fjor.
-Han er behandlet i framknærne etter det løpet.
 Nå ser han helt strøken ut, forteller Bjørn Duestad.