Galskap i England - sjekk den tabellen!

12 lag kjemper for å unngå nedrykk i League One.

VELDIG JEVNT: Det skiller bare ni poeng mellom 12. og 24.-plass i League One. Foto: Soccerway
VELDIG JEVNT: Det skiller bare ni poeng mellom 12. og 24.-plass i League One. Foto: SoccerwayVis mer

Det ser ut til å bli en skikkelig batalje om å unngå å bli nummer 18 i Premier League denne sesongen, med fem lag som har fra 28 til 33 poeng og kjemper en desperat kamp for å bli kvitt nedrykksspøkelset.

Men det er ingenting i forhold til League One.

Den engelske tredjedivisjonen teller 24 lag, og de fleste har spilt 38 av 46 kamper i ligaen denne sesongen. Og for et drama det er i ferd med å bli.

Galeste noensinne?

Det skiller nemlig bare ni poeng fra 12. til 24.-plass. Det betyr at 12 lag kjemper for å unngå nedrykk. Det skiller bare to poeng mellom ni lag(!) fra 21. til 13.-plass. Som Daily Mail skriver:

«Er dette den galeste nedrykkskampen noensinne?»

FourFourTwo skriver:

«Vi må snakke om den latterlige nedrykkskampen som holder på i League One.»

Det er med andre ord duket for en skikkelig thrilleravslutning, hvor mange av lagene som kjemper om nedrykk møter hverandre.

Opptur og nedtur

AFC Wimbledon så ut til å styre mot League Two, men med tre seire på rad er det plutselig håp igjen. Hvis Rochdale (på 23. -plass) vinner sin hengekamp, vil det være enda tettere i bunnen.

Wycombe Wanderers er den store taperen den siste tiden. Laget har tapt seks og spilt én uavgjort på de sju siste kampene. Det betyr at laget plutselig befinner seg i bunnkampen.

Burton Albion, som er nummer elleve i ligaen, er sju poeng unna playoff og åtte poeng unne nedrykk. De kjemper sammen med fem andre lag om den siste plassen som gir mulighet til opprykk.

Sunderland var før sesongen favoritter til å rykke opp til Championship, men ligger foreløpig på tredjeplass med én kamp mindre spilt. The Black Cats har likevel færrest tap av samtlige lag med to.