Galskap på svenske vinterveier

Rally Sverige er blitt en lek med døden. Henning Solberg fryktet liv skulle gå tapt da han fredag måtte nødbremse for tilskuere som hadde forvillet seg ut i veien.

- Det er livsfarlig! Vi kom over en bakketopp i 200 km/t. Der sto en klynge på 20 mennesker midt i veibanen - med ryggen til. Jeg var skikkelig redd det skulle gå helt galt, fortalte en svært rystet Henning Solberg til NTB.

Skrekkscenariet fant sted under første fartsprøve i Rally Sverige fredag. Henning, som langt på vei fulgte de beste fabrikkførerne i sin hjemmesnekrede Mitsubishi, tok igjen bilen foran med ett minutt, noe tusenvis av oppglødde tilskuere tydeligvis ikke var klar over.

- De venter at bilene kommer med ett minutts mellomrom og går ut i veibanen mens de venter. Da vi kom 10 sekunder etter bilen foran, var det bare ren flaks at det gikk bra. Vi brukte hodet og tenkte ikke på tidstap i en sånn situasjon, sa 30-åringen.

Flere ganger måtte storebroren i familien Solberg bremse helt opp for å unngå å treffe tilskuere. Spydeberg-føreren var også mildt sagt forundret over tilskuere som stilte seg i yttersvingene for å søke fart og spenning på svenske vinterveier.

På siste spesialprøve fredag bråstoppet Henning i snøfonna og tapte verdifull tid.

NTB