Galskap venter Stöckl

Reiser til polsk heksegryte: - Stemningen er fantastisk. 

HET DUO: Alexander Stöckl (foran) og Daniel-André Tande drar til Zakopane i Polen denne helga. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
HET DUO: Alexander Stöckl (foran) og Daniel-André Tande drar til Zakopane i Polen denne helga. Foto: Terje Bendiksby / NTB ScanpixVis mer

Alexander Stöckl og de norske hopperne forbereder ny konkurransehelg i verdenscupen. Denne gang er turen kommet til Zakopane i Polen, åsted for sirkusets største lurveleven.

Det er ventet over 20.000 tilskuere. Men mest synd er det på de 20.000 tilskuerne som ikke kommer inn på arenaen og må se rennet utenfor.

- I Polen er hopprenn det største de har om vinteren. Stemningen er fantastisk, forteller Stöckl, som gjør én forandring på laget: Joachim Hauer erstatter Halvor Egner Granerud.

Misfornøyd

Sistnevnte har vært misfornøyd med egen innsats i vinter. For øvrig består laget til Zakopane av følgende hoppere: Daniel-André Tande, Andreas Stjernen, Anders Fannemel, Robert Johansson, Tom Hilde og Johann André Forfang.

Det innebærer at Tom Hilde får ny tillit, til tross for at han ikke har fått det ut i konkurranse denne vinteren. Stöckl ser imidlertid framgang på trening og velger å satse på Asker-hopperen nok en weekend.

- Det er viktig å gi tillit, men vi vurderer prestasjonene så objektivt som mulig. Ting ser ofte litt annerledes ut på utsida. Tom har mulighet til å gjøre det bedre i konkurranse, slår Stöckl fast.

Andreplass

Polske Kamil Stoch leder verdenscupen og har 833 poeng. På de neste plassene følger Daniel-André Tande (767 poeng) og Domen Prevc (751 poeng).

Med ledende Stoch i spissen kommer de polske tilskuerne trolig til å være mer elleville enn noen gang.

FÅR NY TILLIT: Tom Hilde. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
FÅR NY TILLIT: Tom Hilde. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer