Premier League

- Galskap

- Bare en liten historie blir større fordi det er Manchester United. Det er galskap, sier Juan Mata. The Times-kommentator bekrefter overfor Dagbladet: - Interessen er enorm.

MØTER CRYSTAL PALACE: Ole Gunnar Solskjær, Juan Mata og Manchester United jakter på nye tre poeng i dag. Foto: NTB scanpix
MØTER CRYSTAL PALACE: Ole Gunnar Solskjær, Juan Mata og Manchester United jakter på nye tre poeng i dag. Foto: NTB scanpixVis mer
  • Man. United - Crystal Palace, kl. 16.00

MANCHESTER (Dagbladet): Lei av alle artiklene om Ole Gunnar Solskjær og Manchester United? Vel, det er ikke bedre i England, der United er klubben det skrives absolutt mest om.

Den spanske midtbanespilleren Juan Mata (31) var tre år i Chelsea før han kom til Old Trafford i 2014. I et intervju med The Daily Telegraph lørdag kommer han inn på den enorme interessen for klubben.

- Dere journalister snakker mer om United enn andre klubber, ikke sant? Det var noe jeg innså fra første stund. Når du ser eksperter på TV, så er mange av dem eks-spillere i United. Når du leser avisene, er det alltid noe om Manchester United, påpeker Mata.

DEN SOM VENTER PÅ NOE GODT: ... venter ikke forgjeves. United-fansen ventet utenfor klubbens treningsanlegg for å få et glimt av - og kanskje et bilde med - spillerne. Reporter / video: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Selv en liten historie blir større fordi det er Manchester United. Det er galskap. Og det får deg til å tenke enda mer på hvor viktig det er at fansen, klubben og spillerne står sammen. Du har en følelse av at alle som ikke holder med United, er lykkelig hver gang klubben taper. Det er fakta.

- God følelse

Mata fortsetter:

- Alle vil at vi skal gjøre det dårlig. Det betyr at vi må holde sammen. Denne klubben har gjort mange, mange bra ting over flere år som er vanskelig å matche. Men når vi er i den situasjonen at vi har historien med oss, er det også en god følelse.

Den profilerte kommentatoren i avisa The Times, Henry Winther, bekrefter den massive United-interessen overfor Dagbladet:

- Interessen er enorm. Og dekker du en kamp i utlandet, er det galskap.

KOMMENTATOR I THE TIMES: Henry Winther. Foto: Tore Ulrik Bratland
KOMMENTATOR I THE TIMES: Henry Winther. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

- Hvorfor?

- Jeg tror det handler om historien, dramaet, superstjernene og glamouren, påpeker han.

- Du har alltid hatt en stor spiller i klubben. Enten det er Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic, Cristiano Ronaldo eller David Beckham. Går du enda lenger tilbake, var det George Best. Jeg er ikke fan av Glazer, eierfamilien. De tar penger ut av klubben. Men det er fortsatt en fotballklubb. En skikkelig fotballklubb.

God start

I ettermiddag er Crystal Palace motstander på Old Trafford. Kampen, som starter klokka 16.00, blir spesielt interessant for Uniteds høyreback Aaron Wan-Bissaka. Han ble kjøpt fra nettopp Palace.

RASISME: Onsdagens aviser i England fokuserer på Ole Gunnar Solskjær og Paul Pogba. Superstjernes straffemiss, og de rasistiske kommentarene som fulgte, får spalteplass. Video: Tore Ulrik Bratland. Foto: NTB scanpix Vis mer

United-spillerne sjekket inn på The Lowry Hotel i Manchester fredag kveld. Blant spillerne som ikke ble observert var disse:

Alexis Sánchez, Matteo Darmian, Phil Jones, Chris Smalling, Marcos Rojo og Fred. Diogo Dalot og Eric Bailly er skadet.

Solskjær og co. har åpnet sesongen med en seier og en uavgjort.

- Vi kan snakke om trofeer og at det å vinne Premier League og Champions League er fantastisk. Men selv om vi ikke gjør det, vil jeg bidra så mye jeg kan til å bringe klubben tilbake dit den hører hjemme. Det vil gjøre med lykkeligere, sier Mata.