Galskapens dag er endelig her

Her er noen av de beste og verste kjøpene på Deadline Day.

GALSKAPENS DAG: Det er ventet at mange spillere vil skifte klubb i løpet av dagen. På bildet over ser du noen av de beste og verste overgangene på vinduets siste dag. Fotomontasje Dagbladet
GALSKAPENS DAG: Det er ventet at mange spillere vil skifte klubb i løpet av dagen. På bildet over ser du noen av de beste og verste overgangene på vinduets siste dag. Fotomontasje DagbladetVis mer

Følg Deadline Day i vårt Sportstudio gjennom hele dagen!

(Dagbladet): Deadline Day - galskapens dag. Fotballklubbene har hatt en hel sommer på seg til å skaffe de nødvendige spillerne før sesongstart, men likevel er det mange som panikkhandler på den siste overgangsdagen. Det er siste mulighet til å hente inn forsterkninger før januar-vinduet åpner igjen.

Deadline Day pleier å være stor underholdning for den nøytrale fotballelsker, men kan også være et mareritt for supportere. Det er kanskje siste sjanse til å beholde favorittspilleren din, som kanskje har vært ønsket av flere storklubber verden over. Kanskje holder du med et lag som vil kjempe i toppen, men som trenger den siste puslespillbiten for å ta steget helt opp. Vil klubben endelig få napp?

Det er mange klubber som panikkhandler, særlig om en sentral spiller forlater klubben i siste liten. Liverpool er et godt eksempel da de betalte 35 millioner pund for Andy Carroll 31. januar 2011. Det skjedde etter at Fernando Torres' sjokkovergang til Chelsea ble en realitet på overgangvinduets siste dag.

Wayne Rooney ser ut til å bli værende én sesong til, med mindre noe veldig spesielt skjer i løpet av dagen. Engelskmannen ble signert på den siste dagen av overgangsvinduet i 2004, og kostet 20 millioner pund. Det må sies å ha vært et meget godt kjøp.

Viktig brikke Et godt kjøp var også Carlos Tevez da han og Javier Mascherano ble hentet til West ham i 2006. Argentineren hadde blitt linket til klubber som Manchester United, Arsenal og Chelsea, men endte i stedet opp hos Alan Pardew i West Ham. Han var en viktig brikke for at klubben unngikk nedrykk den sesongen.

Maroune Fellaini kan bli klar for Manchester United i dag, og dermed bli gjenforent med manager David Moyes. Han ble hentet til Everton på denne dagen i 2008 for 15 millioner pund, og var vel verdt de pengene.

En av de største navnene som har blitt hentet på Deadline Day er brasilianske Robinho. Det var en avtale som kom som lyn fra klar himmel da Manchester City la 32,5 millioner pund på bordet for spilleren i 2008. Manchester-klubben hadde nettopp fått nye eiere, og de var ikke redd for å bruke penger. Dessverre ble han aldri den suksessen den blå delen av Manchester håpet på.

En spiller som ikke var så dyr var Paul Konchesky da han ble hentet til Liverpool fra Fulham i 2010 av manager Roy Hodgson for 4 millioner pund. Venstrebacken fant seg aldri til rette på Anfield, og til og med moren følte trang til å forsvare sønnen sin i media etter at spilleren ble hetset for sitt svake spill.

Odemwingie tabbet seg ut Hvert år er det også slik at noen avtaler strander i siste liten. West Bromwich-spiller Peter Odemwingie ble gjort til latter 21. januar i år, etter at han satte seg i bilen og kjørte til London for å bli QPR-spiller.

Klubbene kom aldri til noen avtale, og Odemwingie slapp aldri inn i klubblokalene til QPR. WBA sa på sin side at de var «ekstremt skuffet» over å se spilleren sin på TV utenfor Loftus Road, og anklaget ham for å være uprofesjonell.

En som vil bli savnet på Deadline Day er Harry Redknapp, som ikke er kjent for å holde kortene tett til brystet. Han er fortsatt manager for Queens Park Rangers, men klubben er som kjent ikke i Premier League lenger, og det vil derfor ikke bli like mye fokus på manageren i dag.