Galskapens jubel. Start unngikk tapet som kunne endret alt på Sørlandet

Sikret Tippeliga-plassen etter 3-1 over Jerv.

JUBEL: Du kan bare tenke deg hvilke følelser som gikk igjennom Espen Børufsen da Start sikret Tippeliga-plassen etter 3-1 over lillebror og nabo Jerv.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
JUBEL: Du kan bare tenke deg hvilke følelser som gikk igjennom Espen Børufsen da Start sikret Tippeliga-plassen etter 3-1 over lillebror og nabo Jerv. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Start - Jerv 3-1 (1-1) - Sammenlagt 4-2

(Dagbladet): Start - Jerv. Kristiansand mot Grimstad. Slaget om Sørlandet. Kampen om millioner. Kampen om én Tippeliga-plass. Kampen om hegemoniet i landets sørligste landsdel.

Enormt mye stod på spill. I 2009 var vi vitne til en lignende situasjon. Den gang var det kampen om Østfold. Lillebror Sarpsborg 08 slo Fredrikstad i en avgjørende kvalifiseringskamp etter Martin Wiigs to scoringer.

Det var starten på et maktskifte. I dag er det Sarpsborg 08 som er i Tippeligaen, mens aristokratene fra plankebyen holdt på å rykke ned til 2. divisjon.

Start fryktet at det samme ville skje med dem. Hvis Jerv hadde snytt storebror for Tippeliga-plassen, ville de blitt klubben som lokket til seg områdets beste spillere i 2016. Tenk det: Jerv, som spilte i 3. divisjon bare for to sesonger siden.

Men Start hindret norsk fotballs største askeladd i 2016 å fortsette eventyret på veien mot prinsessen og halve kongeriket. Start viste i 2. omgang hvem som er best på Sørlandet og vant til slutt 3-1 etter totalt sett 180 minutter med nervedrama.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer