Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gambia vil ha Joshua King

Håper å kapre United-talentet fra Norge.

STORTALENT: Joshua Kings prestasjoner i Manchester United har ikke gått upåaktet hen. Det gambiske fotballforbundet har vært på tråden for å hente 17-åringen til å spille U17-VM for dem neste måned. Foto: AP Photo/Jon Super
STORTALENT: Joshua Kings prestasjoner i Manchester United har ikke gått upåaktet hen. Det gambiske fotballforbundet har vært på tråden for å hente 17-åringen til å spille U17-VM for dem neste måned. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

||| (Dagbladet.no): Joshua King er et sjeldent spisstalent Norge kan få mye glede av i framtida. Men nå ønsker Gambia å lokke 17-åringen til å spille for dem i stedet.

Daily Mirror skriver at King er ønsket av afrikanerne til U17-VM som starter neste måned. Spissen er født og oppvokst i Norge, men har gambisk far.

Landslagssjefen for Norge G17, Bård Flovik, bekrefter den gambiske interessen overfor Dagbladet.

- Vi vet at Josh er blitt kontaktet. Men da jeg og Øystein Gåre (U21-trener) besøkte ham i forrige uke fortalte han at han skulle si nei, sier Flovik.

Kan bytte hvis han vil

King har flere aldersbestemte landskamper for Norge, men ville hatt muligheten til å melde «overgang» til Gambia om han ønsket.

- Hvis han har spilt for Norge, med unntak av A-landslaget, kan han gjøre et bytte. Men da kunne han ikke gått tilbake til Norge igjen. Det er i hvert fall det jeg har fått forklart, sier Flovik. 

Han er naturligvis fornøyd med at King ser ut til å avslå henvendelsen fra Gambia.

- Han er jo norsk, og har spilt på norske lag. Vi vil gjerne ha det talentet i Norge, og se om han kan bli så god som potensialet tilsier. Vi ønsker jo at de mest talentfulle spillerne vi har her i Norge blir værende på de norske lagene. Men om han hadde valgt noe annet måtte vi respektert det, sier Flovik.

Har markert seg

Han og Gåre valgte definitivt rett tidspunkt å reise over til Manchester på. For i kampen de så, der King og Magnus Wolff Eikrem var i aksjon for reservelaget mot Sunderlands nest beste, scoret nordmennene alle fire målene i 4-0-seieren.

King fikk førstelagslagsdebuten sin mot Wolverhampton i forrige måned, og fikk vist fram litt av kvalitetene som bor i ham.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling