Gambia vil ha Joshua King

Håper å kapre United-talentet fra Norge.

STORTALENT: Joshua Kings prestasjoner i Manchester United har ikke gått upåaktet hen. Det gambiske fotballforbundet har vært på tråden for å hente 17-åringen til å spille U17-VM for dem neste måned. Foto: AP Photo/Jon Super
STORTALENT: Joshua Kings prestasjoner i Manchester United har ikke gått upåaktet hen. Det gambiske fotballforbundet har vært på tråden for å hente 17-åringen til å spille U17-VM for dem neste måned. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Joshua King er et sjeldent spisstalent Norge kan få mye glede av i framtida. Men nå ønsker Gambia å lokke 17-åringen til å spille for dem i stedet. Daily Mirror skriver at King er ønsket av afrikanerne til U17-VM som starter neste måned. Spissen er født og oppvokst i Norge, men har gambisk far.

Landslagssjefen for Norge G17, Bård Flovik, bekrefter den gambiske interessen overfor Dagbladet.

- Vi vet at Josh er blitt kontaktet. Men da jeg og Øystein Gåre (U21-trener) besøkte ham i forrige uke fortalte han at han skulle si nei, sier Flovik.

Kan bytte hvis han vil

King har flere aldersbestemte landskamper for Norge, men ville hatt muligheten til å melde «overgang» til Gambia om han ønsket.

- Hvis han har spilt for Norge, med unntak av A-landslaget, kan han gjøre et bytte. Men da kunne han ikke gått tilbake til Norge igjen. Det er i hvert fall det jeg har fått forklart, sier Flovik.  Han er naturligvis fornøyd med at King ser ut til å avslå henvendelsen fra Gambia.

- Han er jo norsk, og har spilt på norske lag. Vi vil gjerne ha det talentet i Norge, og se om han kan bli så god som potensialet tilsier. Vi ønsker jo at de mest talentfulle spillerne vi har her i Norge blir værende på de norske lagene. Men om han hadde valgt noe annet måtte vi respektert det, sier Flovik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer