Gambler 600 000 på at tippeligalag ikke rykker ned

Norsk Toppfotball (NTF) regner med at kvalik mot Adecco-motstand blir grei skuring.

KJEMPER MOT NEDRYKK: Både Fredrikstad og Strømsgodset kjemper en desperat kamp for å unngå nedrykk. Sannsynligheten for at én av dem må spille kvalik mot et lag fra Adeccoligaen er ikke ubetydelig. Den kampen regner Norsk Toppfotball med går i favør av Tippeliga-laget, ettersom de ikke ser for seg at tre lag rykker ned fra vår øverste divisjon.
KJEMPER MOT NEDRYKK: Både Fredrikstad og Strømsgodset kjemper en desperat kamp for å unngå nedrykk. Sannsynligheten for at én av dem må spille kvalik mot et lag fra Adeccoligaen er ikke ubetydelig. Den kampen regner Norsk Toppfotball med går i favør av Tippeliga-laget, ettersom de ikke ser for seg at tre lag rykker ned fra vår øverste divisjon. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): For å redde Tippeligaen besluttet i går Norsk Toppfotball (NTF) å gi konkurstruede Lyn 1,6 millioner kroner fra det såkalte nedrykksfondet på forskudd.Det enstemmige vedtaket ble gjort på et medlemsmøte der samtlige tippeligaklubber var til stede.

Totalt ligger det 3,2 millioner kroner i potten for klubbene som rykker ned fra vår øverste divisjon - som Lyn nå altså har fått 50 prosent av.

Problemet er bare at at tre lag risikerer å rykke ned fra Tippeligaen. NTF, som er interesseorganisjonen til alle klubbene i våre to øverste divisjoner, regner likevel med at laget som ender tredje sist i Tippeligaen fikser jobben i en kvalik mot laget fra Adeccoligaen. - Historisk sett er det mest sannsynlig, sier direktør Niels Røine til Dagbladet.

Ekstra motivasjon for Adecco-lag

Sportslig koordinator Håvard Flo i Sogndal - som for øyeblikket ligger på tredjeplass i Adeccoligaen - vil bruke den holdningen som en ekstra motivasjon dersom laget fra Fosshaugane møter et tippeligalag i kvalik.

- Det er klart dette kan motivere oss ekstra, bare for å statuere et eksempel. Vi har sett mange eksempler på at det har skjedd at et adeccoligalag har vunnet kvaliken mot et tippeligalag. Det er ingen automatikk i at det går som NTF tror, sier Flo til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer