Gambler bort TIL-kontrakt

Runar Normann har vært som sunket i jorda de siste ukene. Ikke så rart, han er travelt opptatt med pokerspill.

Dagbladet har brakt på det rene at Normann er i Belgia, hvor han spiller om en plass i pokerturneringen Nordic Poker King.

Det bekrefter Normann i en SMS til Dagbladet.

-  I\'m gambling, don\'t want to be interrupted (jeg spiller, vil ikke bli forstyrret), svarer Normann med et smilefjes på Dagbladets henvendelse, og vil ikke la seg intervjue.

TIL på sin side har nå gått lei av å ikke få kontakt med den kontroversielle venstrekanten, som også før har gjort spenstige krumspring i karrieren sin.

Avtalte framtidsprat

-  Jeg har ingen peiling på hvor han er, og det er for så vidt ikke noe must å vite det heller. Jeg snakket med Runar i romjula, og gjorde en avtale om at vi skulle ta en prat på nyåret. Vi har prøvd å ringe ham, men nå har det gått tre uker, sier TIL-trener Ivar Morten Normark.

Da Normann i fjor fikk kontrakt med TIL ble han forespeilet en avtale som varte ut årets sesong, men hans manager rådet ham bare til en kontrakt ut året. Nå er det uaktuelt for TIL å ha ham i sin stall kommende sesong.

-  Jeg kan fortsatt godt ta en prat med Runar, om det blir i morgen om tre måneder eller om et år. Men han blir ikke TIL-spiller i år, fastslår Normark.

 VRAKET:  I mai 2003 forlot Runar Normann Brann i protest etter å ha blitt vraket til 16. mai-kampen av trener Mons Ivar Mjelde. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
VRAKET: I mai 2003 forlot Runar Normann Brann i protest etter å ha blitt vraket til 16. mai-kampen av trener Mons Ivar Mjelde. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer

Han lar seg ikke overraske over pokerspillingen i Belgia.

-  Kontrakten hans gikk ut i desember, så Runar er fri til å gjøre akkurat hva han vil. Vi kan bare ønske ham lykke til, og hvis det er poker han driver med så kan han jo hvert fall trenge det, mener Normark.

Dreven gambler

Da Dagbladet gjorde et intervju med Normann i desember var han fortsatt full av ambisjoner på fotballbanen, og så det ikke som en umulighet å spille seg inn på landslaget i løpet av årets sesong. Nå spørs det om fotballspill er byttet ut med kortspill for godt for Normann, som også fortalte om sin store interesse for poker i samme intervju.

-  Foreløpig har jeg poker som hobby, men jeg vil nok bruke ganske mange timer på det daglig når jeg er ferdig med fotballen. Jeg vil nok få meg en jobb også. Må ha noe å drive med ved siden av også, for ikke å miste alle sosiale antenner. Det ble mye poker på nett etter at jeg sluttet i Vålerenga, og du blir ganske borte av å bare sitte foran skjermen i timevis dag etter dag, sa Normann, som har spilt poker i over sju år.

Normann er for øvrig ikke den eneste fotballspilleren som spiller for tittelen Nordic Poker King. Danmarksproffen André Bergdølmo spilte i denne månedens utgave av turneringen, sammen med blant annet den tidligere svenske landslagshelten Thomas Brolin. Spiller Normann sine kort riktig, blir han å se på TV i vinter.