Sesongstart langrenn:

Gambler med ekstreme treningsmengder  for å rykke fra Petter

To skikonger henter fram det beste for å slå hverandre:

UTFORDRINGEN: Martin Johnsrud Sundby har tatt enda et ekstremt grep i treningsarbeidet for å kunne rykke fra Petter Northug under VM. FOTO: Øistein Norum Monsen / Dagbladet.
UTFORDRINGEN: Martin Johnsrud Sundby har tatt enda et ekstremt grep i treningsarbeidet for å kunne rykke fra Petter Northug under VM. FOTO: Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Dagens sesongstart på 15km vil kanskje ikke fortelle så mye om styrkeforholdet mellom sportens to beste mannlige løpere. Dette rennet går med gammeldags intervallstart, mens det er på fellesstartene det meste avgjøres denne vinteren. Helt presist:

  • I rykket inn mot mål.

Det å beherske feltet i innspurtene, blir igjen nøkkelen til suksess. Først og fremst på 5-mila i Lathi; selve kongeløpet, men også i Tour de Ski og de rennene som vil bestemme rekkefølgen i verdenscupen.

Og da setter rykksterke, taktisk brilijante Petter Northug automatisk standarden for den regjerende verdenscupmesteren Martin Johnsrud Sundby og alle andre som vil vinne de største løpene.

DET har Martin ønsket lenge, og ingen har trent mer systematisk for å få det til. I løpet av de siste sesongene har han gjennom terping på detaljer i fristil og staking løftet nivået på hva det vil si å gå fort på ski over distanse.

De bevisste endringene har gitt en serie store seire og en stabilitet ingen andre løpere er i nærheten av. Likevel gjenstår utfordringen om et individuelt VM -eller OL-gull, og det er bakgrunnen for den siste ekstra satsingen i Martins treningsplan:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer