- Gambler med mesterskapet

RBK-trener Nils Arne Eggen er ikke kjent for å overraske i sine laguttak. Det kan det bli en forandring på i årets sesong. - Skal vi gi flere erfaring, så må de jo spille, sier en retorisk Eggen til Dagbladet.

Rosenborgs hjemmesider skriver til og med at Eggen kommer til å gamble med seriemesterskapet, for å gi flere unge spillere sjansen i Tippeligaen.

- Å gi unge spillere sjansen kan føre til at prestasjonene svinger, og dermed at vi går på noen tap. Satt på spissen: vi må kanskje gamble litt i forhold til seriemesterskapet for å produsere nye toppspillere i egne rekker, uttaler Eggen til klubbens egen hjemmeside.

Den oppsiktsvekkende uttalelsen skal ha falt på et medlemsmøte i RBK forrige uke. Lektor Eggen mener ordet «gamble» bare har filologisk interesse i denne sammenhengen. Han er heller ikke sikker på om han har sagt det som står på hjemmesidene.

- Asså, gamble, vi gjør jo ikke det. Dette er en måte å arbeide på, men det er riktig at et av prosessmålene vi har satt oss for årets sesong, er å satse mer på ungdommen, sier Eggen til Dagbladet.

- Betyr det at du kommer til å rotere mer på lagoppstillingen i år enn i fjor?

- Vi jobber jo for å få dobbelt dekning i hver posisjon, og det kan tenkes at det blir mer rotasjon. Vi brukte flere spillere enn noen gang i fjor, og vi må fortsette å gi flere erfaring, sier Eggen.