Gambler med tre spisser

ULLEVAAL (Dagbladet): Her får John Carew, Ole Gunnar Solskjær og Tore André Flo de siste instruksene foran kveldens kamp mot Italia. Stikk i strid med den norske landslagstradisjonen går Nils Johan Semb til den siste EM-testen med tre rendyrkede spisser - og 90-tallets mest offensive mannskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vi andre går inn i en tilstand av skrekkblandet fryd. De siste årene har Norge utviklet seg fra stoppernasjon til spissnasjon. Men maken til den demonstrasjonen Semb organiserte på treninga i går, hadde vi ikke forventet akkurat nå.

Men selvsagt skal Semb berømmes for de lett vågale disposisjonene han gjør i den siste EM-testen. Og mot det beste laget han noen gang har møtt. For visst er det vågalt:

Offensive spillertyper betyr ikke nødvendigvis offensiv fotball - og her ligger Sembs største dilemma.

Avslørt

Det store usikkerhetsmomentet ligger naturligvis i et ufravikelig krav om stor defensiv trygghet. Uansett valg av spillertyper, vil aldri Semb tillate et landslag å glemme gamle, defensive dyder.

Derfor må til enhver tid to av de tre ned og jobbe i midtbanefemmeren når Italia har ballen i kveld. I hvert fall prøve.

  • Men Flo, Solskjær og Carew er og blir rene spisser.

De kan til en viss grad lære seg bevegelsene og tette noen rom i en midtbanefemmer, men på et høyt EM-nivå vil de bli grundig avslørt som liksomforsvarere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer