Gambler på VIF

Mens Olympiakos-trener Trond Sollied sitter i Aten med svarteper, står Steffen Iversen i Finland og smiler. Fordi Vålerenga ble et enkelt valg.

TAMPERE (Dagbladet): -  Jeg er glad det er over, sier Steffen Iversen.

-  Vi har holdt på med Olympiakos i snart sju uker. Men ingen ting har skjedd, sjøl om Trond Sollied hele tida har sagt at han vil ha meg.

-  Da jeg gikk på flyet på Gardermoen i går, var tida ute for grekerne.

Trond Sollied har snakket med Steffen Iversen så å si hver eneste dag den siste uka. Vålerenga-spillerens rådgiver, Christian Eidem, har snakket med både Sollied og Olympiakos-ledelsen flere ganger om dagen. Og samtalene har handlet om det samme hele tida.

Nær avtale

Trond Sollied har ønsket Steffen Iversen for enhver pris.

Klubben har det ikke.

-  Men vi var nær en avtale mandag kveld, sier Eidem til Dagbladet.

 BARE BLIDE FJES:  Steffen Iversen blir i Vålerenga. Dermed spiller han mot Haka i kveld. Det er ikke minst Vålerenga-trener Kjetil Rekdal tilfreds med. Til høyre Steffens rådgiver Christian Eidem. Foto: Anders Hoven/Digitalsport
BARE BLIDE FJES: Steffen Iversen blir i Vålerenga. Dermed spiller han mot Haka i kveld. Det er ikke minst Vålerenga-trener Kjetil Rekdal tilfreds med. Til høyre Steffens rådgiver Christian Eidem. Foto: Anders Hoven/Digitalsport Vis mer

-  Hva Steffens kontrakt angikk, var økonomien så å si i orden. Og hadde han sagt at han ville gå, så hadde vi nok fått avtalen i boks. Men så valgte han heller å bli.

-  Utrolig reale

-  Vålerenga var utrolige reale da de lot meg stå over den første kampen mot Haka, sier Steffen Iversen.

-  Det ga Olympiakos ytterligere ei uke å bestemme seg på. Men det skjedde ikke noe, og nå er jeg glad til.

-  Det er i Vålerenga det skjer. Vi har store muligheter til å gå til Mesterligaen og kan vinne både cupen og serien hjemme i Norge, sier han.

Steffen Iversen vet at han gambler. Litt. Det ligger i hans natur. Samtidig har han et lite personlig overgangsvindu i bakhånda. For hvis Vålerenga ikke kvalifiserer seg til Mesterligaen, vil det fortsatt være ei uke igjen til grensene stenger i Europa. Og mye kan skje på ei uke.

-  Vi forholder oss helt rolig til Vålerengas mesterligaskjebne er bestemt, sier Eidem.

-  Kvalifiserer de seg, så blir Steffen helt sikkert. Men gjør de det ikke, kan det skje med Steffen som med alle andre VIF-spillere.

-  Kommer det et tilbud både klubb og spiller er fornøyd med, så blir han solgt.