Gamblere hevder de fikk info om at RBK - Godset ville ende uavgjort

- Får frysninger på ryggen, sier RBK-leder. Se høydepunktene fra kampen.

(Dagbladet): Fotball-Norge koker av rykter etter nyheten om påstått kampfiksing.

Ett rykte involverer kampen mellom Rosenborg og Strømsgodset i juni.

Oppgjøret på Lerkendal endte 3-3.

- At det ville bli uavgjort, var noe mange fikk tips om på forhånd. Oddsen var veldig høy, hevder kilder Dagbladet har vært i kontakt med.

- Jeg kjenner at jeg får frysninger på ryggen, sier Hroar Stjernen, daglig leder i Rosenborg.

- Jeg håper virkelig ikke dette stemmer, svarer Strømsgodset-trener Ronny Deila.

Tips
Gamblere verden rundt tipser hverandre om spill. Da Rosenborg og Strømsgodset barket sammen 24. juni, ble informasjon utvekslet.

- Jeg får tips om arrangerte kamper fra en jeg kjenner via Facebook. Først var jeg skeptisk. Men så begynte jeg å følge tipsene. Alle gikk inn, forteller en gambler.

- Rosenborg - Strømsgodset sa han at jeg burde spille uavgjort på. Det var utrolig høy odds på dette, men ikke hos Norsk Tipping. Vedkommende, som er engelskmann, anbefalte meg også å spille på Ullensaker/Kisa mot HamKam. Men den kampen ble jo avlyst.

Nytt lys
Dette er ett eksempel på ryktene som har florert etter at Norges Fotballforbund gikk ut med nyheten om kampfiksing søndag.
Trolig må norsk fotball leve med at underlige episoder og resultater kommer i et helt nytt lys fra nå av.

- Jeg har ikke hørt noe om dette, sier Hroar Stjernen i Rosenborg.

DELTE POENGENE: Rosenborg og Strømsgodset spilte 3-3 søndag 24. juni. Det er samme dato som kampene Østsiden - Follo og Asker - Frigg, som er under etterforskning.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
DELTE POENGENE: Rosenborg og Strømsgodset spilte 3-3 søndag 24. juni. Det er samme dato som kampene Østsiden - Follo og Asker - Frigg, som er under etterforskning. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

- Det kommer som et sjokk når du forteller det. Når det er sagt, har sju av våre kamper endt med uavgjort denne sesongen. Sånn sett er det ikke uvanlig.

Skremt
Ronny Deila har heller ikke fått med seg spekulasjonene rundt kampen.

- Jeg blir bare skremt av å høre dette. Jeg opplevde kampen som åpen, sier han.

- I den grad noe var overraskende, var det at vi ikke fikk straffe på 3-3. Da må i så fall dommeren ha vært involvert. Og det kan jeg vanskelig tenke meg.

Ola Kamara scoret alle tre målene for Strømsgodset. For Rosenborg puttet Lars Sætra (1) og Borek Dockal (2). Godset ledet 3-2 da 13 minutter gjensto.

Dagbladet snakket i går kveld med flere klubbtopper. De fleste er overrasket over opplysningene som har kommet fram om mulig kampfiksing.

SKREMT: Strømsgodset-trener Ronny Deila sier han er skremt over påstanden om kampfiksing.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SKREMT: Strømsgodset-trener Ronny Deila sier han er skremt over påstanden om kampfiksing. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer