Gamblere raser mot Ferrari

Det hadde du også gjort om du hadde satt sparepengene på Rubens Barrichello.

Spillere som hadde satt penger på at Rubens Barrichello skulle vinne Østerrikes Grand Prix i formel 1 raser mot Ferrari-lagets beslutning om å gi seieren til Michael Schumacher.

Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) har allerede tatt affære og innkalt både Ferraris lagledelse, samt Schumacher og Barrichello til høring 26. juni.

Barrichello ledet klart på oppløpet, da han fikk beskjed om å bremse slik at stallkamerat og sammenlagtleder Schumacher skulle få vinne og få maksimalt med poeng.

Forbrukerorganisasjonen Codacons vurderer å gå til søksmål mot Ferrari. Når det fram, vil de som hadde satt penger på Barrichello få erstatning.

En talsmann for Italias største bookmaker SNAI har ingen tro på et slikt søksmål.

- Den slags lagtaktikk er en del av formel 1, og alle som setter penger på sporten må ta det med i beregningen, sier han. Så da kan det heller bli sånn at folk rett og slett slutter med det. Svensk tipping vurderte mandag å fjerne formel 1 fra sine spill. Det gjorde man på begynnelsen av nittitallet, da taktikkeriet hos lagene hadde en «glansperiode». Siden kom bilsporten inn blant spillobjektene igjen, men nå kan det altså bli slutt nok en gang.

(NTB-DPA)