- Gamblet med helsa vår

LAHTI: Henning Stensrud (23) ble tatt av Lahti-vinden og tippet rundt i VM-konkurransen i går. - Juryen gamblet med helsa vår, sier Henning Stensrud til Dagbladet.

Først etter at Goldberger hadde falt stygt på 52 meter, avlyste juryen rennet i den store VM-bakken. I dag prøver de igjen, med rennstart klokka 17 norsk tid.

- Rennet burde vært stoppet før jeg ble sendt utfor. Rett over kulen fikk jeg ei vindkule hardt fra venstre. Da jeg landet på 60 meter, fikk jeg skia rett i trynet, sier Henning Stensrud.

Satset alt

Fallet i går var hans første denne VM-vinteren.

- Det var uforsvarlig å sende oss utfor. Da jeg hoppet, hadde ikke juryen kontroll på vindkastene. Selv om det blåste rundt øra mine, var jeg innstilt på å satse alt. Det gikk til helvete, men jeg skadet meg i hvert fall ikke, sier Henning Stensrud.

I likhet med 23-åringen fra Hurdal/Trønderhopp, var også Andi Goldberger sjanseløs.

- Da vinden kom, mistet jeg kontrollen fullstendig. Det var bra juryen ikke kjørte videre, sa en småforbannet Goldberger etter fallet.

Uforsvarlig

Samtlige i den norske hoppgjengen var enige i at det var uforsvarlig å hoppe i går kveld.

- Selv om vi har hoppet i verre forhold, var det riktig å avlyse, sier landslagstrener Ludvik Zajc.

- Henning (Stensrud) fikk 10 sekundmeter i ræva, deretter var den høyre skia hans borte. Ikke rart han var forbannet, sier landslagssjef Hroar Stjernen.

<B>VONDT:</B>Henning Stensrud gikk på trynet i hopprennet i Lahti i går. Mange og stygge fall gjorde at juryen avlyste konkurransen.