Gamblet med ski han aldri hadde kjørt på

- Jeg ødela de vanlige utforskiene mine, sier Gull-Aksel.

ØDELA SINE FASTE UTFORSKI: Lund Svindal skadet ikke bare seg selv da han ramlet i målområdet i helga, også de faste utforskiene hans ble ødelagt. Derfor måtte han kjøre med et uprøvd utforpar i superkombinasjonen. Heldigvis gikk det bra, 
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
ØDELA SINE FASTE UTFORSKI: Lund Svindal skadet ikke bare seg selv da han ramlet i målområdet i helga, også de faste utforskiene hans ble ødelagt. Derfor måtte han kjøre med et uprøvd utforpar i superkombinasjonen. Heldigvis gikk det bra, Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Aksel Lund Svindal suste inn til VM-gullet i superkombinasjonen på splitter nye ski. Det innrømmet han etter at det hele var avgjort.

- Jeg ødela de vanlige utforskiene mine så mye da jeg falt i målområdet lørdag at jeg ikke kunne bruke dem i dag. Men servicemannen min, Gudbrand Smith «Smitty» Eriksen, hadde preparert klart et helt nytt par til meg, og dem brukte jeg i utforomgangen i dag, sa Svindal til NTB.

- Skiene jeg brukte i utforomgangen hadde jeg aldri kjørt på tidligere. Den var selvsagt en sjanse å ta, men de var preparert og slipt akkurat på samme måten som de ødelagte, og det gikk heldigvis veldig bra, sa gullvinneren.

Nå har han vunnet gull i alle VM siden 2007, og totalt i VM har han fire gullmedaljer. Med OL-gullet fra Vancouver i fjor, står han med fem internasjonale mesterskapsgull totalt. Han har også vunnet fire medaljer av annen valør i mesterskapssammenheng.

Han fortalte også at han var temmelig desorientert etter utforrennet lørdag, der han deiset inn i sikkerhetsputene etter at målstreken var passert.

- Jeg fikk meg noen skikkelige rundkast, men det gikk heldigvis bra, selv om jeg følte meg litt ør etter rennet, sa Svindal som endte på femteplassen i VM-utforen.

Det var han ikke fornøyd med, men etter å ha vunnet utfordelen av kombinasjonen mandag og kjørt inn til syvende beste tid i slalåm, var det sjarmerende seierssmilet på plass igjen, og det skulle da også bare mangle.

(NTB)