PARKERTE TEICHMANN PÅ NYE SKI: Da Petter Northug skjøt fart forbi Axel Teichmann foran den siste svingen var det på et skipar han knapt hadde prøvd før det virkelig gjaldt. Men gamblingen var god som gull. 

Foto:ARNT E. FOLVIK
PARKERTE TEICHMANN PÅ NYE SKI: Da Petter Northug skjøt fart forbi Axel Teichmann foran den siste svingen var det på et skipar han knapt hadde prøvd før det virkelig gjaldt. Men gamblingen var god som gull. Foto:ARNT E. FOLVIKVis mer

Gamblet med ski han hadde prøvd i to minutter

Petter har brukt «godparet» for siste gang.

||| WHISTLER (Dagbladet): Etter å ha gått på dårlige ski i to av tre renn i OL følte Petter Northug seg tvunget til å ta grep foran det fjerde:

Skiparet han i forkant av OL regnet som sitt aller beste - og som han brukte både på 15- og 30-kilometeren - er trolig blitt skadet av at det ble brukt for sterk varme eller påført for dype riller før åpningsdistansen sist mandag.

I går ble de gamle favorittskiene forkastet, og høyst sannsynlig er det brukt for siste gang.

- Ja, men nå kommer det nye godpar inn. Det er det viktigste. Det har jeg sagt til Fischer, og i år har jeg fått inn mye nytt i klassisk og skøyting som går godt hele tida. Det viser seg i dag også, jeg er så heldig at jeg får inn nye ski som går godt igjen, sier Northug til Dagbladet.

Gamblet og vantHan innrømmer imidlertid at han tok en aldri så liten sjanse med skiene han brukte på lagsprinten. Det han brukte i finaleheatet - da han rykket fra russiske Aleksej Petukhov i bakken og parkerte Axel Teichmann på den flate strekningen før siste sving - var helt uprøvd før i går.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det var første gang jeg konkurrerte på dem. Det paret jeg gikk på i finalen brukte jeg også i det første heatet for å prøve dem, og så gikk jeg på godparet jeg tok alt av VM-gull i skøyting på i andre og tredje heat i semifinalen. De var veldig gode, de. Men så ble det bløtere, det slo om drastisk fra semifinalen til finalen. Så byttet jeg til det nye paret igjen. Det gikk litt tungt oppover, men skia var enormt bra i stor fart. Jeg ønsket å ha dem inne på stadion her.

- Hvor mange ganger hadde du gått på det paret?

- Jeg hadde kanskje bare testet det i to, tre minutter før jeg konkurrerte på det. Det ble testet på mine føtter i går for første gang.

- Så du tok en liten pokersjanse?

- Jeg er gambler, vet du, svarer Petter.

Har jobbet tett med PerryHans personlige smører, Perry Olsson, har vært skyldtynget helt siden Petter ble fratatt en mulig medaljesjanse på 15-kilometeren etter at skia føltes som å «gå på lim».

Siden da har de to jobbet intenst sammen.

- Perry blir nok mer skuffet enn meg. Han gjør siste verk på skia. Jeg føler med han også, vi bommer sammen. Etter 15-kilometeren var det viktig for oss å komme ut og teste for å finne svarene på hva som gikk galt, i stedet for å gå hver for oss og være skuffet. Det samme gjorde vi etter duathlon. Det er viktig for meg å prioritere sånne ting og få orden på det, sier Petter.