Gambling kan bli forbudt for norske fotballspillere

NFF vurderer totalforbud.

VURDERER FORBUD: NFF kan innføre forbud med at fotballspillere kan gamble. Her ved Oslo fotballpreseident Yngve Hallén, generalsekretør i fotballforbundet Kjetil Siem og informasjonssjef i fotballforbundet Svein Graff.
Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
VURDERER FORBUD: NFF kan innføre forbud med at fotballspillere kan gamble. Her ved Oslo fotballpreseident Yngve Hallén, generalsekretør i fotballforbundet Kjetil Siem og informasjonssjef i fotballforbundet Svein Graff. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpixVis mer

Fotballforbundets generalsekretær Kjetil Siem utelukker ikke at all gambling og oddsspill på fotball kan bli forbudt for norske fotballspillere.

- Våre standardformuleringer om forbud mot spill direkte eller indirekte på eget lag går ikke langt nok, sier han til Dagens Næringsliv.

Gambling, odds og spillrelatert informasjon har vært vanlig i norske fotballgarderober i en årrekke, men utviklingen av spillmulighetene når man nå kan spille helt opp til og under kampene, gjør at det lett kan dannes en ukultur, tror Siem og mener at det er for mange gråsoner.

- Derfor må vi vurdere totalforbud mot pengespill på fotball for spillere og støtteapparat, sier han.

Onsdag kveld ble en spiller fra fotballklubben Follo pågrepet og siktet for heleri og for å ha mottatt utbytte fra kampfiksing.

(NTB)