Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Gambling med Moldskred på kanten

Drillo satser friskt mot Island i kveld.

FORMSPILLER: Morten Moldskred har imponert stort på landslagstreningene denne uka, og dokumentert den fine formen han har vist i Tromsø den siste tida. I kveld får han trolig debuten fra start mot Island - i en uvant høyrekantrolle i 4-4-2.   
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
FORMSPILLER: Morten Moldskred har imponert stort på landslagstreningene denne uka, og dokumentert den fine formen han har vist i Tromsø den siste tida. I kveld får han trolig debuten fra start mot Island - i en uvant høyrekantrolle i 4-4-2. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

20.45: Island - Norge direkte i vårt livestudio

REYKJAVIK (Dagbladet.no): Egil Drillo Olsen satte formspillerne Magne Hoseth og Erik Huseklepp rett inn på laget i forrige kamp mot Skottland.

I kveldens vinn-eller-forsvinn-oppgjør mot Island tyder mye på at landslagssjefen setter en ny formspiller på banen fra start.

På treningene denne uka har Morten Moldskred dokumentert at han er i kanonform — og i går bekreftet Drillo at Tromsø-spissen er høyaktuell som startmann.

- Overraskende

Men ifølge TV 2 blir det ikke i hans vante spissposisjon. Kanalen melder at Moldskred blir å finne på høyrekanten i en 4-4-2-formasjon, i det som i så fall blir 29-åringens debut med flagget på brystet.

Spissmakker i Tromsø, Sigurd Rushfeldt, synes det i så fall er friskt satset av Drillo.

- Han får en mann med gjennombruddskraft og fart. Nå er ikke høyrekanten hans beste posisjon, og det er litt gambling om han brukes der. Men Drillo vet hva han får — det er mer offensivt enn defensivt, sier Rushfeldt til Dagbladet.

- Synes du det rart om han starter på kanten?

- Jeg vil tro han har mest lyst til å spille spiss. Men hvis den plassen er opptatt er det selvsagt bedre å spille kant enn å ikke spille. Morten er uansett ikke noen typisk kantspiller, så jeg synes det er litt overraskende, sier han.

Høgmo ble kontaktet

BLE SPURT OM RÅD: Landslagsledelsen kontaktet Per-Mathias Høgmo denne uka for å høre Tromsø-trenerens erfaringer med Morten Moldskred på kanten. -Jeg har sagt at vår erfaring er så liten at det er vanskelig å gi konkrete råd, sier Høgmo til Dagbladet.  
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
BLE SPURT OM RÅD: Landslagsledelsen kontaktet Per-Mathias Høgmo denne uka for å høre Tromsø-trenerens erfaringer med Morten Moldskred på kanten. -Jeg har sagt at vår erfaring er så liten at det er vanskelig å gi konkrete råd, sier Høgmo til Dagbladet. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo bekrefter at han har blitt kontaktet av landslagsledelsen denne uka med tanke på å bruke Moldskred på kanten.

- Det har vært diskutert gjennom uka, ja. Jeg har sagt at vår erfaring er så liten at det er vanskelig å gi konkrete råd, sier Høgmo til Dagbladet. 

- Vi har ikke brukt ham som kant i 4-4-2, men litt i 4-3-3, seinest borte mot Bilbao. Det blir en relativt ny erfaring for Morten, og spennende å se hvordan han håndterer det. Men han er i strålende form. Og formspillere har en tendens til å håndtere utfordringene, sier han.

Riise vrakes?

Trolig blir det Bjørn Helge Riise som må vike om Moldskred skal inn på laget. Fulham-spilleren har fått lite spilletid i England etter overgangen fra Lillestrøm, noe Drillo ikke er spesielt begeistret for.

Særlig når en spiller som Damien Duff får sjansen på bekostning av nordmannen.

- Jeg så ham (Duff) mot Chelsea, og han spilte ikke ballen framover før 25 minutter ut i første omgang. Når en spiller har 10 meter rom, men stopper opp og spiller tilbake til egen back, da skriker det i meg, sier Drillo.

På spørsmål om Moldskred svarer han:

- Han har bekreftet det inntrykket han har gitt i Tromsø. Moldskred er i meget bra form.

MENER SPISSMAKKEREN FORTJENER SJANSEN: Men Sigurd Rushfeldt synes det er litt gambling om Moldskred settes på kanten. 
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX
MENER SPISSMAKKEREN FORTJENER SJANSEN: Men Sigurd Rushfeldt synes det er litt gambling om Moldskred settes på kanten. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX Vis mer

- Starter han?

- Det kan han sikkert, sier landslagssjefen.

- Står respekt av Drillos mot

Rushfeldt synes Moldskred har gjort tilstrekkelig for å fortjene startplassen.

- Det er riktig å bruke spillere som prestert over tid, og som per dags dato er i god form. Han fortjener sjansen. Kampen må jo vinnes, og det er en klar dreining mot å ta mer risiko hvis han velger Morten, sier veteranspissen.

For i kveld nytter det ikke med defensiv tankegang. Utgangspunktet er veldig enkelt: Norge må score mål, og Norge må vinne.

Dagbladet-kommentator Morten Pedersen mener et eventuelt uttak av Moldskred sender et sterkt signal til spillerne:

- Da står det respekt av Olsens mot. Jeg håper han starter i 4-4-2. Om formasjonen ikke nødvendigvis har noe å gjøre med hvor offensivt du satser, så sender det et signal til spillerne. Du blir offensiv bare av formasjonen. Om han i tillegg satser på formspillere, så viser det Olsen på hans beste, sier Pedersen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media